Medewerkers 45+

Meer dan 80% van medewerkers in de zorg is vrouw. Nog nooit namen er zoveel vrouwen in deze leeftijdscategorie deel aan het arbeidsproces. Velen lopen rond met vragen als: kan ik mijn werk volhouden? Hoe kan ik het werk leuk houden? Stel ik wil iets anders, wat zou dat dan zijn en is dat wel mogelijk? En welke stappen moet ik zelf zetten om ook de komende jaren gezond en up-to-date te blijven? Ons programma ’45 Up!’ is speciaal gemaakt voor vrouwen in de zorg. Met dit ontwikkeladvies willen we vrouwen de mogelijkheid geven om met een professionele loopbaanadviseur over hun vragen na te denken en een plan te maken voor de toekomstige jaren. Dit alles doen we in een veilige omgeving zonder verplichtingen.

WAT LEVERT HET OP?

In enkele gesprekken onderzoeken we kwaliteiten en talenten en krijgt uw medewerker een persoonlijk en op maat gemaakt loopbaanadvies. Zo krijgt zij een beter beeld over de toekomst; inzicht in energiebronnen en eigen expertise en zicht op hoe zij meer invloed kan hebben op de eigen inzetbaarheid. Kortom: ze krijgt handvatten om nu en in de toekomst met energie en gezond aan het werk te kunnen blijven.

TRAINING LEIDINGGEVENDEN

De directe leidinggevenden zullen vaak de eerste zijn bij wie de deelnemers met vragen en wensen aankloppen. Om uw leidinggevenden te ondersteunen bij het voeren van loopbaangesprekken met medewerkers is er daarom ook een training voor leidinggevenden beschikbaar voor het voeren van loopbaangesprekken. De training geeft handvatten om goed om te gaan met de vragen van medewerkers. Zij maken kennis met gesprekstechnieken en -vaardigheden om 45-plussers te helpen bij het actief nadenken over hun eigen loopbaan. De leidinggevenden krijgen inzicht in belemmeringen die medewerkers ervaren bij het praten of nadenken over hun eigen loopbaan of belemmeringen die zij als leidinggevende misschien zelf hebben met betrekking tot dit thema. Deze training is zowel individueel als in groepsverband mogelijk.

Interesse?

Wilt u meer weten? Neem contact op met het FWG Servicepunt via 030-2669 400 of direct met senior adviseur Barbara de Jong.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder