Medewerkers 45+

Meer dan 80% van medewerkers in de zorg is vrouw. Nog nooit namen er zoveel vrouwen in deze leeftijdscategorie deel aan het arbeidsproces. Velen lopen rond met vragen als: kan ik mijn werk volhouden? Hoe kan ik het werk leuk houden? Stel ik wil iets anders, wat zou dat dan zijn en is dat wel mogelijk? En welke stappen moet ik zelf zetten om ook de komende jaren gezond en up-to-date te blijven? Ons programma ’45 Up!’ is speciaal gemaakt voor vrouwen in de zorg. Met dit ontwikkeladvies willen we vrouwen de mogelijkheid geven om met een professionele loopbaanadviseur over hun vragen na te denken en een plan te maken voor de toekomstige jaren. Dit alles doen we in een veilige omgeving zonder verplichtingen.

WAT LEVERT HET OP?

In enkele gesprekken onderzoeken we kwaliteiten en talenten en krijgt uw medewerker een persoonlijk en op maat gemaakt loopbaanadvies. Zo krijgt zij een beter beeld over de toekomst; inzicht in energiebronnen en eigen expertise en zicht op hoe zij meer invloed kan hebben op de eigen inzetbaarheid. Kortom: ze krijgt handvatten om nu en in de toekomst met energie en gezond aan het werk te kunnen blijven.

TRAINING LEIDINGGEVENDEN

De directe leidinggevenden zullen vaak de eerste zijn bij wie de deelnemers met vragen en wensen aankloppen. Om uw leidinggevenden te ondersteunen bij het voeren van loopbaangesprekken met medewerkers is er daarom ook een training voor leidinggevenden beschikbaar voor het voeren van loopbaangesprekken. De training geeft handvatten om goed om te gaan met de vragen van medewerkers. Zij maken kennis met gesprekstechnieken en -vaardigheden om 45-plussers te helpen bij het actief nadenken over hun eigen loopbaan. De leidinggevenden krijgen inzicht in belemmeringen die medewerkers ervaren bij het praten of nadenken over hun eigen loopbaan of belemmeringen die zij als leidinggevende misschien zelf hebben met betrekking tot dit thema. Deze training is zowel individueel als in groepsverband mogelijk.

Interesse?

Wilt u meer weten? Neem contact op met het FWG Servicepunt via 030-2669 400 of direct met senior adviseur Barbara de Jong.

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder