Nieuw praktijkvoorbeeld ‘Mondhygiënist 2020’

13/05/2019

In 2020 start een vijfjarig experiment, waarbij geregistreerde mondhygiënisten meer bevoegdheden krijgen. Zij hebben vanaf 1 januari 2020 een zelfstandige bevoegdheid om beginnende gaatjes te vullen, verdoving toe te dienen en röntgenfoto’s te maken. Nu voeren mondhygiënisten deze werkzaamheden ook wel uit, maar dan in opdracht van een tandarts.

Vooruitlopend op dit experiment heeft FWG het praktijkvoorbeeld voor de ‘Mondhygiënist 2020’ ontwikkeld. Benieuwd welke impact de wijzigingen hebben op de functiebeschrijving?

Innovatiekracht het grootst in de zorgsector

De innovatiekracht van zorgorganisaties is zeer groot ten opzichte van topsectoren zoals energie, chemie, transport en tuinbouw. Dit blijkt uit de FWG Monitor Innovatiekracht, een nieuw onderzoek van FWG in samenwerking met MarktMonitor en Human Insight onder 93 zorgbestuurders.

Lees verder

Themabijeenkomst 'Tech en werk'

Technologie zal de komende jaren grote impact hebben op de zorg. Maar wat zijn die trends en ontwikkelingen precies? Welke vormen van technologie zijn er? En wat voor effect hebben die op functies, taken, werkprocessen in uw organisatie? Laat u op 3 juni inspireren door voorbeelden uit de praktijk.

Aanmelden

Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

Op 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community. Zo’n 80 mensen uit ruim 60 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Lees verder