Nieuw praktijkvoorbeeld ‘Mondhygiënist 2020’

13/05/2019

In 2020 start een vijfjarig experiment, waarbij geregistreerde mondhygiënisten meer bevoegdheden krijgen. Zij hebben vanaf 1 januari 2020 een zelfstandige bevoegdheid om beginnende gaatjes te vullen, verdoving toe te dienen en röntgenfoto’s te maken. Nu voeren mondhygiënisten deze werkzaamheden ook wel uit, maar dan in opdracht van een tandarts.

Vooruitlopend op dit experiment heeft FWG het praktijkvoorbeeld voor de ‘Mondhygiënist 2020’ ontwikkeld. Benieuwd welke impact de wijzigingen hebben op de functiebeschrijving?

Maak kans op de Nationale HR Zorg Award 2019!

Heeft uw organisatie een creatief, innovatief of duurzaam project dat bijdraagt aan meer werkplezier? Dat mensen meer vertrouwen en eigen regie geeft? Of dat ruimte maakt voor talent, passie en vakmanschap? Stuur het project in en win de Nationale HR Zorg Award 2019!

Insturen

Onderzoek naar HR-rollen in de zorg

Na het onderzoek voor de HR Trendmonitor Zorg eind 2018, bleven de FWG-onderzoekers achter met een aantal vragen, onder andere over de rol die HR-managers in de zorg hebben. Daarom is FWG onlangs een verdiepend HR-onderzoek gestart, in samenwerking met Tilburg University en Dave Ulrich. Doet u ook mee?

Meer informatie

Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

Op 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community. Zo’n 100 mensen uit ruim 80 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Lees verder