Nieuw praktijkvoorbeeld ‘Mondhygiënist 2020’

13/05/2019

In 2020 start een vijfjarig experiment, waarbij geregistreerde mondhygiënisten meer bevoegdheden krijgen. Zij hebben vanaf 1 januari 2020 een zelfstandige bevoegdheid om beginnende gaatjes te vullen, verdoving toe te dienen en röntgenfoto’s te maken. Nu voeren mondhygiënisten deze werkzaamheden ook wel uit, maar dan in opdracht van een tandarts.

Vooruitlopend op dit experiment heeft FWG het praktijkvoorbeeld voor de ‘Mondhygiënist 2020’ ontwikkeld. Benieuwd welke impact de wijzigingen hebben op de functiebeschrijving?

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder