Nieuw praktijkvoorbeeld: Helpende plus

05/02/2020

Waar ligt de grens?

Het aantrekken van voldoende verzorgenden wordt voor VVT-organisaties steeds moeilijker. Veel organisaties zijn daarom bezig met de functie helpende plus. Door middel van taakherschikking wordt gekeken naar welke activiteiten een helpende over kan nemen. FWG heeft onderzocht welke taken een helpende erbij kan doen binnen functiegroep 25. En welke taken passen in functiegroep 30: de helpende plus. Waar ligt de grens?

De helpende plus is (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen. Komt deze functie al voor in uw organisatie? Maak dan voor de beschrijving gebruik van het praktijkvoorbeeld dat wij onlangs hebben opgesteld. Deze vindt u in uw klantportaal onder ‘Functies beschrijven’.

 

FWG doet continu onderzoek naar trends en ontwikkelingen in de zorg. Daarbij stuiten we regelmatig op functies die wel degelijk al in de zorg voorkomen, maar (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen kunnen worden. Om u toch te helpen met de beschrijving, hebben wij tientallen praktijkvoorbeelden opgesteld. 

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 2

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder