Nieuw praktijkvoorbeeld: Helpende plus

05/02/2020

Waar ligt de grens?

Het aantrekken van voldoende verzorgenden wordt voor VVT-organisaties steeds moeilijker. Veel organisaties zijn daarom bezig met de functie helpende plus. Door middel van taakherschikking wordt gekeken naar welke activiteiten een helpende over kan nemen. FWG heeft onderzocht welke taken een helpende erbij kan doen binnen functiegroep 25. En welke taken passen in functiegroep 30: de helpende plus. Waar ligt de grens?

De helpende plus is (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen. Komt deze functie al voor in uw organisatie? Maak dan voor de beschrijving gebruik van het praktijkvoorbeeld dat wij onlangs hebben opgesteld. Deze vindt u in uw klantportaal onder ‘Functies beschrijven’.

 

FWG doet continu onderzoek naar trends en ontwikkelingen in de zorg. Daarbij stuiten we regelmatig op functies die wel degelijk al in de zorg voorkomen, maar (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen kunnen worden. Om u toch te helpen met de beschrijving, hebben wij tientallen praktijkvoorbeelden opgesteld. 

Nieuw praktijkvoorbeeld: Helpende plus

Wij stuiten regelmatig op functies die al wel in de zorg voorkomen, maar (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen kunnen worden. Om u toch te helpen met de beschrijving, hebben wij praktijkvoorbeelden opgesteld. Nét gepubliceerd: de helpende plus!

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen