NIEUW: Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

02/06/2020

De rollercoaster waar de zorg zich sinds begin maart in bevindt, is ongekend. Een situatie met veel impact waar niemand zich op kon voorbereiden. Zorgprofessionals hebben noodzakelijkerwijs andere rollen vervuld, meer verantwoordelijkheden gehad, nieuwe kwaliteiten aangeboord, hard gewerkt en emoties te verwerken. En de werkdruk was al hoog!

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Want de druk op het gezondheidszorgsysteem is voorlopig nog niet geweken. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Wij weten alles over het werken in de zorg
Voor ons een logische dienst om te ontwikkelen, om de zorg bij te staan tijdens deze uiterste krachtsinspanning. Wij zijn er tenslotte voor alle vraagstukken over het werken in de zorg. We kennen de zorg tot op taakniveau. We weten wat er speelt en zijn hierdoor een volwaardig gesprekspartner voor management, leidinggevenden en medewerkers. Daarnaast ligt onze kennis en expertise bij het beter benutten of ontwikkelen van de kwaliteiten en talenten van zorgprofessionals, zodat zij duurzaam en met plezier aan het werk zijn.

Aanpak & resultaat
Met ‘Veerkrachtige teams’ helpen we leidinggevenden en teamcoaches om de impact van de emotioneel belastende periode op het team te inventariseren, en de ervaringen te kunnen verwerken. Maar we kijken ook naar wat het opgeleverd heeft: hoe kan het team de vruchten plukken van de ‘lessons learned’ en de nieuw ontdekte krachten en kwaliteiten? Zo heeft elk teamlid de mogelijkheid zijn balans en energie in het werk terugvinden, toekomstbestendig aan de slag kunnen en er weer met plezier kunnen zijn voor de cliënt of patiënt.

Wetenschappelijk onderbouwd
Met ‘Veerkrachtige teams’ baseren we ons onder andere op de wetenschappelijk onderbouwde methode ‘Veerkracht en groei’ van L&D Support. Deze methode geeft inzicht in het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag, en het vermogen om door negatieve gebeurtenissen in het leven te groeien als mens. Het meet de mate van veerkracht aan de hand van factoren als: persoonlijke stressbronnen, mate van spanning en stress, en energieverdeling.

Meer weten?
Wilt u meer weten over ‘Veerkrachtige teams’? Hier vindt u meer informatie. U kunt ook contact opnemen met Liesbeth Heuts of Barbara de Jong, beide senior adviseur en psycholoog bij FWG Progressional People via 030-2669 463/lheuts@fwg.nl of 030-2669 429/bdejong@fwg.nl.

Benieuwd naar de werkwijze? Speciaal voor HR, leidinggevenden en teamcoaches organiseren wij inspiratiesessies waarin we kennis laten maken met de theorieën, handvatten en tools van ‘Veerkrachtige teams’.

Aanmelden voor een inspiratiesessie

Meer over ‘Veerkrachtige teams’

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

Met ruim 10 jaar ervaring in het doen van trendonderzoek in de zorg hebben we een krachtige basis om de huidige triggers, trends en ontwikkelingen te duiden. Hiermee willen we inzicht geven in deze ontwikkelingen zodat zorgorganisaties hierop kunnen anticiperen. Daarom publiceren we dit jaar een reeks essays over de belangrijkste ontwikkelingen, met als eerste thema: ‘Onder druk wordt alles vloeibaar. Hoe willen we dat het stolt?’

DOWNLOAD ESSAY #1

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder