Nieuwe energie

In het kader van de Nationale HR Zorg Award 2021 zijn we op zoek naar nieuwe energie: frisse ideeën en projecten van zorgorganisaties, die hun medewerkers helpen om hun energie terug te krijgen én vast te houden. We verbinden zoveel mogelijk organisaties met mooie praktijkvoorbeelden aan elkaar, zodat zij elkaar kunnen inspireren. De prijsuitreiking van de HR Zorg Award vindt plaats op 12 oktober tijdens ‘Live Energy’, hét HR-event voor de zorg van FWG Progressional People.

Lekker in je vel vanaf stage

De jurywinnaar: De Wever biedt preventieve ondersteuning en begeleiding aan haar studenten, zodat zij een goede balans realiseren tussen werk, studie en privé.
Lees verder

Meer energie met smart glasses

De publiekswinnaar: Door inzet van ‘smart glasses’ (slimme brillen) zorgt tanteLouise ervoor, dat medewerkers op afstand toch warme zorg kunnen verlenen.
Lees verder

Ouder & fitter met The Fitgame

Medisch Spectrum Twente, Heracles Almelo en ROC van Twente ontwikkelden samen een vitaliteitsprogramma, ‘The Fitgame’.
Lees verder

Veerkracht door Preventieloket

Bij het Preventieloket krijgen medewerkers van Sevagram psychosociale ondersteuning van eigen collega's (maatschappelijk werkers en psychologen).
Lees verder

De digitale snackbar

De Vitaliteitscafetaria van Zorgscala zit vol 'vitale snacks' die positief bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van zorgmedewerkers in de (Haagse) ouderenzorg.
Lees verder

De PREI-methodiek

De eervolle vermelding: Om energieker te vergaderen (met Plezier, Relevantie, Energie en Interactie) reikt Zorgbelang Inclusief maandelijks de PREI-bokaal uit aan het PREIste overleg.
Lees verder

Veerkracht door hartcoherentie

Met de hartcoherentie techniek werken de medewerkers van Koraal gericht aan het versterken van hun veerkracht en verminderen van stress.
Lees verder

Helpende handjes

Thebe bood tijdens de coronacrisis 40 eerstejaars studenten Helpende zorg en welzijn een ‘Helpende Handjes’ stageplek.
Lees verder

Peer2Peer verpleegkundige

De P2P verpleegkundige in het St. Antonius Ziekenhuis zorgt voor het onboarden van jonge verpleegkundigen. Daardoor is de uitstroom verlaagd met 10%.
Lees verder

Jouw Moment

Met het programma Jouw Moment werken medewerkers van Noordwest Ziekenhuisgroep aan hun gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.
Lees verder

Medewerkers voelen zich thuis

Met de ‘Welkom bij Thebe leerlijn’ krijgen nieuwe medewerkers van Thebe een warm welkom en brede ondersteuning in het eerste jaar.
Lees verder

Vertrouwd thuis

Met het nieuwe zorgconcept van ZorgSpectrum, Vertrouwd thuis, krijgen medewerkers meer vrijheid om invulling te geven aan betekenisvolle zorg.
Lees verder

Werven met Collegetours

Het OLVG organiseert Collegetours voor leerling-verpleegkundigen. Verpleegkundigen delen hun kennis en trots en enthousiasmeren daarmee iedereen.
Lees verder

Haal meer uit je werk

Met het programma Thebe Vitaal en twee enthousiaste vitaliteitscoaches versterkt Thebe het werkplezier, de balans en veerkracht van haar medewerkers.
Lees verder

Een inspirerende game

FPC de Rooyse Wissel steekt de introductiedag voor nieuwe medewerkers in een nieuw jasje met een interactieve game.
Lees verder

Veerkracht in coronatijd

Project Veerkracht bracht en brengt medewerkers van De Passerel ontspanning, ondersteuning, een andere vibe en nieuwe energie.
Lees verder

‘We’re all green’

De ontketende energie vanuit een medewerkersinitiatief leidde tot een duurzaam diversiteits- en inclusiviteitsbeleid bij GGZ Noord-Holland-Noord.
Lees verder

Talent komt tot bloei

In het groeigesprek bespreken medewerkers van IJsselheem met elkaar wat zij nodig hebben om hun werk goed te doen en energiek te worden en blijven.
Lees verder

Sneeuwbaleffect van energie

In het programma Gezond en Wel gaan medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zes maanden lang aan de slag met het gezonder inrichten van hun leven.
Lees verder

Spread the good vibes!

Medewerkers van Vincent van Gogh kregen Good Vibes: een menu met allerlei ontspannende, creatieve en sportieve activiteiten om blij van te worden.
Lees verder

Gedichten en portretten

In het project ‘Reclame Maken voor Jezelf’ verwoorden medewerkers wat zij belangrijk vinden in hun werk in het BovenIJ ziekenhuis.
Lees verder

Innovatieve gesprekken

Bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land voeren ze geen functioneringsgesprekken meer, maar positieve, open en gelijkwaardige ZALTO gesprekken.
Lees verder

Familiebegeleiders

Vilente riep een nieuwe functie in het leven, de Familiebegeleider, die de afstemming en ondersteuning van mantelzorgers helemaal op zich neemt.
Lees verder

Professionals mentaal gezond

Toen corona uitbrak ontwikkelde GGz Breburg samen met Amphia Ziekenhuis een protocol en campagne voor de psychologische begeleiding van zorgmedewerkers.
Lees verder

Een warm welkom

Naar aanleiding van humoristische, overdreven video’s leren teams bij Vilente hoe zij kunnen bijdragen aan een warme ontvangst van nieuwe medewerkers.
Lees verder

100 nieuwe medewerkers

Dankzij een unieke aanpak rond het selecteren, inwerken én behouden van nieuwe collega’s bij Cardia functioneren zij als hecht team en is het verloop minimaal.
Lees verder

Peer support

Op elke afdeling van Máxima MC bieden speciaal daarvoor opgeleide collega’s ‘peer support’. Ze houden hun collega’s in de gaten en staan hen bij heftige gebeurtenissen bij.
Lees verder

Energie door samenwerking

De In je kracht-beweging van Sint Maartenskliniek zorgt voor meer en betere samenwerking tussen medewerkers van allerlei delen van de organisatie.
Lees verder

Groene oase & saamhorigheid

Medewerkers van GGZ Oost Brabant krijgen 30 euro om als duo een plant te verzorgen. Hiermee creëren zij een fijne groene werkomgeving én een sterke band met elkaar.
Lees verder

Bewust van je eigen balans

Met de training FITdoordeDienst helpt Máxima MC haar medewerkers zich bewust te zijn van hun mentale en fysieke balans en hierover met hun team te communiceren.
Lees verder

Duurzaam inzetbaar

Met het programma jijwerkt♡@zuyderland worden medewerkers gestimuleerd om zelf regie te nemen over de balans in hun werk en daarbuiten.
Lees verder

Elkáár nieuwe energie geven

Naar aanleiding van een interne oproep voor nieuwe energie, focussen de medewerkers van Revant nu op het samen creëren van een goede energiehuishouding en -balans.
Lees verder

Betere coping, minder stress

Zorggroep Oldael helpt haar medewerkers bij het reduceren van stress door hun coping-vaardigheden te vergroten.
Lees verder

Energie van Vilente Vitaal

Elke maand zet Vilente een ander vitaliteitsthema centraal. Daarmee stimuleert ze haar medewerkers goed te zorgen voor zichzelf.
Lees verder

In het zonnetje met Kanjerpot

Collega’s (en cliënten) van Vitaal Thuiszorg kunnen elkaar voordragen als Kanjer van de maand. Dit leidt tot een kettingreactie van lieve reacties en waardering.
Lees verder

Fit, positief en gezond

Met het programma Vitaliteit & Gezondheid i.c.m. een onboarding programma voor een positieve start werkt Marga Klompé aan duurzame inzetbaarheid.
Lees verder

Functiehuis wordt talentenhuis

Als je werkt vanuit je natuurlijke talenten, ben je duurzamer inzetbaar en heb je meer plezier in wat je doet. Daar maakte Amsta werk van, met nieuwe functiebeschrijvingen en teamindelingen.
Lees verder

Een half jaar lang opladen

RIOzorg heeft een gestructureerde aanpak om haar medewerkers nieuwe energie te geven. Met allerlei werk-, trainingsvormen en positieve prikkels krijgen zij hun veerkracht terug.
Lees verder

Samen Vitaal

Met het programma Samen Vitaal wil Omring bijdragen aan de vitaliteit en bevlogenheid van elke individuele medewerker.
Lees verder

ZelfbewustZijn in je Werk

In de cursus ‘ZelfbewustZijn in je Werk’ leert Kempenhaeghe haar medewerkers om voor zichzelf te zorgen, en hoe je je bewust kan worden en gebruikmaken van je eigen energie.
Lees verder

Eerst jezelf, dan de ander

Het Martini Ziekenhuis ontwikkelde het programma Martini STERK Verder, waarmee ze medewerkers faciliteert om met hun mentale vitaliteit aan de slag te gaan.
Lees verder

Werk maken van je passie!

Medewerkers van Vitalis WoonZorg Groep zetten hun eigen passies, talenten en interesses om in activiteiten voor bewoners.
Lees verder

De kracht van de wijk

Met ‘Stap in de wijk’ lanceert RIBW Overijssel een nieuwe manier van ondersteuning, waarbij alles draait om de kracht van de wijk, midden in de samenleving, samen met anderen en in contact met naasten.
Lees verder

Regie over eigen werkplezier

Met het project ‘Energiek in je werk!’ stimuleert IrisZorg medewerkers om zelf de regie te nemen over hun werkplezier. Dit leidt tot meer positiviteit, betrokkenheid en energie.
Lees verder

Fit voor goede doel

De RINO Groep organiseerde een challenge: loop binnen een maand 100 kilometer, en steun daarmee een stichting die kwetsbare jongeren helpt.
Lees verder

Vitaliteit, energie & beweging

Onder de titel ‘DSV I beweegt’ wil DSV haar medewerkers letterlijk en figuurlijk in beweging krijgen en een vitalere organisatie worden.
Lees verder

Plezier door Job Instruction

Met ‘Job Instruction’ leren medewerkers bij Thebe standaard handelingen via een snelle een-op-een-methode. Het geeft ze energie om samen kwaliteit te verbeteren.
Lees verder

Leuke mensen die zelf bepalen

Bij Centiv stroomt de energie door de gangen. Het invoeren van zelfsturing leidde tot een fijne cultuur, hoge patiënttevredenheid en nul verzuim.
Lees verder

Bruisende dag vol innovaties

Thebe, Mijzo en De Wever organiseerden ‘Watsnjoe!’, een dag waaruit bleek hoeveel energie medewerkers krijgen van innovaties.
Lees verder

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder