BovenIJ ziekenhuis: persoonlijke gedichten en prachtige portretten

Iedere medewerker van het BovenIJ ziekenhuis is waardevol. Waar je ook werkt en wat je ook doet. Maar wat maakt jouw bijdrage aan de zorg nou precies zo belangrijk? Medewerkers komen daar achter door reclame te maken voor zichzelf met hulp van een dichter en een fotograaf. Ze werken zo aan empowerment, trots, verbinding en het versterken van hun zelfrespect. Tijdens drie workshops zoeken ze naar een antwoord op de vraag wat hen raakt in de zorg, in de vorm van een persoonlijk gedicht en een prachtig portret. De deelnemers presenteren hun portret aan elkaar en aan hun collega’s.

De portretten komen in de gangen van het BovenIJ te hangen. Veertien medewerkers hebben inmiddels meegedaan met ‘Reclame maken voor jezelf’. Juist in deze intense coronatijd kwamen daar bijzondere, intieme verhalen uit. In een openingsvideo geven de medewerkers een krachtig statement over hun rol in de zorg: ‘Het BovenIJ, dat zijn wij!’ Veel medewerkers voelden hoe trots ze waren op hun team. Zo hopen ze andere medewerkers aan het denken te zetten. De deelnemers vonden het in elk geval enorm inspirerend: ‘Wat een prachtige foto’s en verhalen. Ik hoop dat er meer collega’s volgen!’

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder