Centiv: de positieve spiraal van leuke mensen die zelf bepalen

Bij GGZ-aanbieder Centiv zijn de medewerkers de baas: zij bepalen het HR-beleid volledig zelf. Niet in theorie, maar in de praktijk. Er is één directeur, de meeste beslissingen worden genomen door medewerkers. Of het nu om de keuze voor een nieuw gebouw gaat (zie afbeelding), om de ontwikkeling van een nieuwe behandelmethode of om het aannemen van een nieuwe collega.

Resultaat: de kwaliteit van zorg en de patiënttevredenheid nemen toe, de kosten nemen af, het werkgerelateerd ziekteverzuim is nul, 99 procent van de medewerkers noemt de werkgever stimulerend, en het is veel gemakkelijker om nieuwe mensen te werven.

Het geheim? Bij Centiv werken alleen leuke, gemotiveerde mensen. Zogenoemde Toxic Workers komen er niet in. Alle medewerkers kunnen in een sollicitatieprocedure een veto uitspreken, ook als een kandidaat niet in hun team of regio komt werken. Daarnaast is de directeur altijd bereikbaar voor vragen. Zo ontstaat een positieve spiraal. Zoals de organisatie het zelf zegt: de energie stroomt hier door de gangen!

Centiv wil dit gedachtegoed actief verspreiden, zodat de hele zorg van onderaf menselijker, beter, betaalbaarder en minder bureaucratisch wordt. Kijk voor meer informatie op www.zelfsturing-zorg.nl.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder