De Passerel: veerkracht in tijden van corona

De coronacrisis heeft veel van zorgmedewerkers gevraagd. Toen vorig jaar maart duidelijk werd dat de crisis nog wel even zou duren, besloot De Passerel nieuwe energie in de organisatie te brengen met het project Veerkracht. Met een eigen app werd het Passerel Ommetje gestimuleerd. De Passerel sponsorde van alle deelnemers de linkerschoen. Spontaan ontstonden wandelbattles tussen medewerkers! De resultaten mogen er zijn: 150 wandelaars hebben tot 30 juni samen 9383 ommetjes gewandeld. Soms ontspannen, soms bloedfanatiek. Wandelen tijdens een overleg haalde het gemiddelde flink omhoog.

Naast het Passerel Ommetje kregen medewerkers arbo-tips voor gezond thuiswerken, waren er digitale borrels en hebben kok Erik en ‘Soep-chef’ en cliënt Jeroen een kookvideo opgenomen. Gezinnen die het door corona financieel moeilijk kregen, kunnen een budgetmaatje inschakelen. Tijdens pittige overleggen was de nieuwe energie goed voelbaar: er was ruimte om de wandelranglijst door te nemen. De winnaars krijgen een verrassing.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder