DSV: vitaliteit, energie en beweging

Het was crisis bij DSV: financieel, bestuurlijk én door corona. De leverancier van wonen, welzijn en zorg is uit het dal geklommen en zet nu vol in op beweging. Om medewerkers letterlijk en figuurlijk in beweging krijgen, en een vitalere organisatie te worden. Dat doet ze met meer dan een jaar lang ludieke en serieuze projecten onder de noemer ‘DSV I beweegt’. Dat levert nu al een boel energie op van veel enthousiaste mensen.

In september viert de organisatie ‘de week van de waardering’. Met een feest in drie etappes, zodat elke zorgmedewerker mee kan doen. Iedere etappe heeft dezelfde kern: gezond bewegen, gezond eten, en waardering door het management. Die week is er ook het hardloopevenement De halve van Katwijk. DSV biedt al haar medewerkers gratis training op weg naar de 5, 10, 15 of 21 kilometer. Aan de serieuzere kant is er een ontwikkelprogramma voor het management, om de beweging in gang te zetten van management naar leiderschap. En het medewerkerstevredenheidsonderzoek levert voor elke medewerker een persoonlijk vitaliteitsrapport op.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder