GGZ Noord-Holland-Noord: ‘we’re all green’

De dood van George Floyd veroorzaakte wereldwijd een golf van verontwaardiging. Kort daarna vertelde een collega bij GGZ Noord-Holland-Noord op intranet dat zij regelmatig last heeft van racisme op haar werk. Deze post werd het meest bekeken en besproken bericht ooit. Er was veel herkenning onder collega’s. De boodschap was duidelijk: dit willen we niet. Zwijgend vermoeden dat iedereen tegen discriminatie is bleek niet genoeg. Daarom zijn de medewerkers van onderaf begonnen met aandacht vragen voor meer diversiteit en inclusiviteit. Tijdens Diversity Day bleek uit de ‘friendly takeover’ van het intranet overweldigende steun voor diversiteit. Oók vanuit het bestuur. Hier ontmoetten bottom-up en top-down elkaar en sloegen de handen ineen om tot duurzaam diversiteits- en inclusiviteitsbeleid te komen.

De start was chaotisch, spannend, vol emoties en met allerlei standpunten. Dat was goed. Iedereen werd gehoord: activisten, observanten, luizen in de pels en zelfs tegenstanders van inclusie. Sinds vorig jaar zomer zijn allerlei acties voor een duurzaam inclusieve organisatie in gang gezet. Het motto ‘We’re all green’, is geïnspireerd door de kleur van de huisstijl van GGZ Noord-Holland-Noord. In alle lagen van de organisatie is de energie ontketend. Zo is diversiteit een vast onderdeel van het leiderschapstraject voor bestaande en nieuwe leidinggevenden; de gedragscode is inclusief; vertrouwenspersonen zijn cultuur- en gendersensitief en er komt ruimte voor culturele en religieuze feestdagen. De GGZ-organisatie is ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan het herstel van cliënten. Iets waar ze allemaal veel energie van krijgen.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder