GGz Breburg: zorgprofessionals mentaal gezond!

Maatregelen waren er genoeg toen corona vorig jaar in Nederland uitbrak. Maar voor mentale gezondheid was er eigenlijk geen aanbod. En dat terwijl er een enorme druk ontstond op zorgprofessionals. En nog. Daarom startte GGz Breburg een project om op een laagdrempelige manier die mentale gezondheid te vergroten. Eerst vooral voor medewerkers van het Amphia Ziekenhuis en Breburg zelf, maar het bleek prima te gebruiken voor andere zorgorganisaties, die dat ook volop deden.

Het project bestaat uit twee delen. Allereerst een protocol voor psychologische begeleiding en daarnaast een campagne met website: ‘Vergeet jezelf niet, als je voor een ander zorgt’. Hier vinden zorgprofessionals onder meer informatie en tips.

Het protocol én de campagne helpen bij het opzetten van een samenwerking tussen GGZ en ziekenhuis en bevatten allerlei handige tools. Ruim veertienduizend mensen uit het hele land bezochten de site, en op het deel waar zorgorganisaties kosteloos materiaal kunnen downloaden, werd 800 keer ingelogd. De ondersteuningsvragen vormen weer input voor een vólgend programma CO-Fit19: voor mensen met mentale klachten na COVID-19 en voor mensen met mentale klachten door de pandemie. Allemaal met als doel: minder uitputting en meer energie!

De direct inzetbare tools zijn voor iedereen vrij te downloaden (en te personaliseren voor de eigen organisatie) via https://zorg.vergeetjezelfniet.nu.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder