IJsselheem: talent komt tot bloei tijdens het groeigesprek

Wat hebben medewerkers nodig om hun talenten te ontwikkelen? Dat mogen ze bij IJsselheem vertellen tijdens het groeigesprek. Daarbij krijgen ze echte, individuele aandacht van een groeigroeplid dat ze zelf mogen kiezen. Dat kan een leidinggevende zijn, maar ook iemand van een heel andere afdeling. De groeigroepleden zijn goed in gespreksvaardigheden en het geven van positieve aandacht.

Het gesprek gaat over talenten benutten, gezond werken, aandacht voor elkaar hebben en je blijven ontwikkelen. Voor het gesprek halen medewerkers feedback op bij collega’s. Daardoor dragen de groeigesprekken ook nog eens bij aan een open cultuur waarin medewerkers hun talenten kunnen laten zien. De reacties zijn zeer positief: medewerkers zijn blij met de aandacht voor de menselijke kant van het werk. De gespreksleiders, de groeigroepleden, zijn blij dat ze hun talenten kunnen inzetten. Het geeft iedereen energie! En daarmee dragen de gesprekken bij aan de ambitie van IJsselheem: gelukkige medewerkers. Want gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige cliënten!

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder