Kempenhaeghe: word je bewust van de energie die je al hebt

Veel zorgmedewerkers kiezen er met hun hart voor om te zorgen voor een ander. In de dagelijkse praktijk komen zij natuurlijk ook dilemma’s tegen. Om energie te houden, moeten die niet alleen via de ratio opgelost worden, maar ook met het hart benaderd en ervaren worden. Daarom biedt Kempenhaeghe al haar medewerkers de cursus ‘ZelfbewustZijn in je Werk’ aan. Daarin leren zorgprofessionals eerst te zorgen voor zichzelf, zich bewust te worden van hun eigen energie, én daar gebruik van te maken.

Zestig deelnemers volgden inmiddels de cursus en zij zijn razend enthousiast. Over de herkenbaarheid van materie die nooit besproken werd, zoals verantwoordelijkheid die als teveel voelt, en de energie in je en om je heen. In vijf bijeenkomsten van twee uur ervoeren ze hoeveel regie ze kunnen hebben over hun eigen energie en verantwoordelijkheid. Dat geeft geen nieuwe energie – het draagt juist bij aan energie die elke medewerker al in zich heeft. Medewerkers voelen zich lichter na de cursus, kunnen loslaten wat niet van hen is, en nemen regie in waar ze verantwoordelijk voor zijn.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder