Koraal: meer veerkracht dankzij hartcoherentie

Weinig tijd en daardoor drukte en stress: alle zorgverleners bij Koraal hadden ermee te maken. Zeker in de coronaperiode. Onprettig voor de medewerkers zelf, en niet ideaal voor de bejegening van de cliënten. Daarom kwamen de medewerkers met een idee: hartcoherentie. De organisatie nam het over, en startte een pilot.

Bij hartcoherentie maken medewerkers hun ademhaling rustiger met een sensor en een app met simpele ademhalingsoefeningen. Hierdoor krijgen ze meer veerkracht en energie. Hartcoherentie helpt medewerkers om stressgevoelens om te zetten naar meer innerlijke rust. Naast de app met sensor zelf, kregen medewerkers webinars over hartcoherentie van een psycholoog aangeboden. Gemiddeld waren er 350 inschrijvingen per webinar. Een succes!

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder