Marga Klompé: fit, positief en gezond

Werknemers die fluitend naar hun werk gaan én weer fluitend naar huis. Die lekker in hun vel zitten en dat weer overbrengen op collega’s. Dat vindt Marga Klompé, organisatie voor ouderenzorg, belangrijk. Daarom startte ze in 2019 het programma Vitaliteit & Gezondheid. Alles in het programma draait om fitte, positieve en gezonde medewerkers. En Marga Klompé werkt daar in een aantal jaren naartoe.

Het begon met verse groente en fruit op de werkvloer, watertappunten en allerlei trainingen en workshops, bijvoorbeeld over leefstijl. Zodat medewerkers enthousiast en uitgedaagd worden. Tijdens het programma brak corona uit. Marga Klompé hielp medewerkers met een flexpool, begeleid(de) nieuwe / tijdelijke medewerkers intensief om hen een goede start te geven,  én gaf iedereen een VVV-bon als blijk van waardering.

Inmiddels zit de organisatie in de volgende fase van Vitaliteit & Gezondheid, waarin ze medewerkers ondersteunt om ook daadwerkelijk met gezondheid aan de slag te gaan. Daarna verleggen ze het accent naar de medewerker zelf. Om precies te zijn: naar het nemen van eigen regie en verantwoordelijkheid. Echt af is het programma nooit, vitaliteit en nieuwe energie worden én blijven onderdeel van het beleid.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder