Máxima MC: bewust van je eigen balans

Zorgmedewerkers gaan met hart en ziel voor hun patiënten. En daardoor vergeten ze soms zichzelf. Ook in Máxima MC. Als het werk dan ook nog eens erg intensief wordt, zoals de afgelopen anderhalf jaar in de COVID-periode, kunnen belasting en belastbaarheid uit balans raken. En dat heeft weer gevolgen voor het werkplezier. Vandaar dat het ziekenhuis hiervoor een training ontwikkelde: FITdoordeDienst.

Deelnemers leren zich allereerst bewust te worden van hun eigen situatie. Bijvoorbeeld over stresssignalen en hoe ze daarmee om kunnen gaan. Bovendien leren leidinggevenden én medewerkers hoe ze hierover in gesprek kunnen blijven. Dat is niet alleen goed voor balans en gezondheid, maar ook voor de verbondenheid binnen het team. Teams die de training hebben gevolgd, werken daarna met een dagstart en -afsluiting. Hierdoor beginnen medewerkers vrijer aan de dag en gaan ze met minder last naar huis. Deelnemers ervaren na de training in de praktijk dat hun eigen mentale en fysieke fitheid het allerbelangrijkste is. En ze krijgen nieuwe energie van die andere mindset!

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder