Máxima MC: van bedrijfsopvang naar peer support

Maximá MC had altijd al een bedrijfsopvangteam, een speciaal team waar je terecht kon als er iets heftigs was gebeurd. Het functioneerde maar matig. Af en toe maakte een verpleegkundige gebruik van het team, en dat was het dan. Vandaar dat Máxima MC zich verdiepte in alternatieven. Ze kwam uit bij Peer Support. Dat heeft hetzelfde doel, maar werkt anders: op elke afdeling of vakgroep zijn er drie of vier speciaal opgeleide medewerkers (van arts tot voedingsassistente) om hun collega’s op te vangen (peer = gelijkgestemden). Twee jaar voor corona begon het ziekenhuis met het opleiden van deze medewerkers.

Máxima MC erkent hiermee, dat ingrijpende gebeurtenissen deel uitmaken van de leefwereld van (zorg)professionals; “die gebeurtenissen horen nou eenmaal bij het werk”. Maar nu is er ‘georganiseerde’ aandacht voor de impact van die ingrijpende (werkgerelateerde) gebeurtenissen. Uit onderzoek blijkt dat collegiale opvang positieve effecten heeft op vitaliteit/duurzame inzetbaarheid, patiëntveiligheid, werkplezier én bijdraagt aan een open en ‘lerende’ cultuur. Door het vroegtijdig signaleren werkt Máxima MC preventief en voorkomt langdurige / vroegtijdige uitval.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder