Medisch Spectrum Twente: ouder en fitter door The Fitgame

We worden met z’n allen steeds ouder, maar ook minder vitaal. Mensen met chronische aandoeningen doen vaak een beroep op de zorg, terwijl veel van die aandoeningen te voorkomen zijn. Vergrijzing en ontgroening leiden bovendien tot een tekort aan medisch personeel in de regio. Werknemers moeten dus langer gezond blijven. Daarom wilde Medisch Spectrum Twente het goede voorbeeld geven. De medewerkers gingen aan de slag met ‘The Fitgame’, een leefstijlprogramma voor een gezond lijf, een gezonde geest, meer balans en persoonlijk leiderschap. Doel is uiteindelijk om heel Twente in beweging te krijgen met The Fitgame.

The Fitgame is een unieke samenwerking tussen zorg (MST), (top)sport (Heracles Almelo) en onderwijs (ROC van Twente). Het is een aantrekkelijk programma vol inspirerende workshops, waarin werknemers doelen formuleren voor een zinvol, gezond en gelukkig leven. Natuurlijk komen ze ook in beweging: van boksen tot voetballen, van groepsdynamiek tot eigen grenzen, deelnemers krijgen inzicht in hun eigen vitaliteit en verbeteren die. De medewerkers van MST zijn enthousiast en voelen zich fitter. Allerlei organisaties in de regio willen van start met The Fitgame. Het ziekenhuis gunt iedereen zo’n energiek programma!

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder