Noordwest Ziekenhuisgroep: zorg goed voor jezelf met Jouw Moment

Je werk echt goed doen betekent ook: goed voor jezelf zorgen. Medewerkers van Noordwest Ziekenhuisgroep kunnen daar binnen hun werk momenten voor inplannen. Zodat ze daarna weer vooruit kunnen. Om daarbij te helpen, is het programma Jouw Moment, met bijbehorend portaal ontworpen. Het is bedacht door medewerkers en levert meer energie op het gebied van gezondheid, balans, samenwerking en ontwikkeling. Zo is er een mental check bij een psycholoog voor alle medewerkers, een training (zelf)zorg voor leidinggevenden, en zijn er vitaliteitstrainingen en webinars. Overal zijn aandachtsmomenten ingebouwd.

Noordwest had al een vitaliteitsprogramma, maar dat werd door medewerkers nauwelijks gebruikt. Moest HR daar wel mee doorgaan toen de coronacrisis uitbrak? Ja, juist! Een team van medewerkers uit de hele organisatie adviseerde de Raad van Bestuur hoe de medewerkers weerbaar en vitaal te houden in deze zware tijd. Inmiddels hebben 2500 medewerkers actief gebruik gemaakt van het portaal Jouw Moment. Het bewustzijn groeit.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder