OLVG: succesvol verpleegkundigen werven met Collegetours

Goede verpleegkundigen zijn schaars. En verpleegkundigen in opleiding hebben tijdens de coronacrisis weinig kans gehad het vak in de praktijk te ervaren. Daarom heeft het OLVG hen online Collegetours geboden. Aan de hand van vragen van studenten werden verpleegkundigen geïnterviewd over de passie voor hun vak. Dat werkte voor alle partijen motiverend en gaf energie! Verpleegkundige collega’s vertelden uitgebreid en trots over hun vak; veel studenten stelden vragen en gemiddeld zaten 35 leerling-verpleegkundigen in het publiek. Inmiddels heeft het OLVG dertien nieuwe verpleegkundig collega’s aangenomen door de Collegetours.

Logisch dus dat het ziekenhuis wil doorgaan met het bieden van een podium aan verpleegkundigen. De studenten maken kennis met verschillende verpleegkundig specialismen binnen het ziekenhuis. Verpleegkundigen delen niet alleen hun kennis, maar ook hun trots en enthousiasme met de nieuwe generatie. Sinds december vorig jaar heeft het OLVG drie online Collegetours gehouden. Binnenkort gaat Collegetours over op live bijeenkomsten, in het ziekenhuis. Ook gaat het OLVG in gesprek met de scholen om belangrijke theorie uit de afstudeerfase meer te verwerken in de interviews en zo de kennisoverdracht nog verder te verbeteren.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder