Revant: medewerkers geven elkáár nieuwe energie

Heb je een idee voor nieuwe energie? Laat het ons weten! Die oproep zette revalidatieorganisatie Revant op haar intranet. En de inzending was er snel. Medewerkers stelden voor om elkáár ermee te helpen. Dat zit zo: het revalidatiecentrum heeft veel kennis in huis. Van ergotherapeuten tot diëtisten tot bewegingsagogen. Wat nou als medewerkers die kennis niet alleen inzetten voor patiënten, maar ook voor collega’s?

Revant focust daarbij op een goede energiehuishouding en energiebalans. Dat betekent allereerst inzicht in energiegevers en -vreters. Om van daaruit aan de slag te gaan. Medewerkers ontdekken hun talenten, geven aan wat ze kunnen brengen én wat ze willen halen. Die input gebruikt de organisatie om vraag en aanbod te matchen. Bijvoorbeeld met mindfulness, dieetadvies, sport, en lessen over energizers tijdens vergaderingen. Zo ontstaat niet alleen nieuwe energie, maar groeit ook de balans tussen medewerkers en hun omgeving. Collega’s durven aan te geven waar ze behoefte aan hebben én geven hulp.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder