RIBW Overijssel: eigen regie met Stap in de wijk

Met het dienstverleningsconcept ‘Stap in de wijk’ lanceert RIBW Overijssel een nieuwe manier van ondersteuning. Alles draait daarbij om ondersteuning vanuit de kracht van de wijk, midden in de samenleving, samen met anderen en in contact met naasten. Eigen regie staat centraal, want herstellen doe je immers zelf. De zorgverleners van RIBW Overijssel ondersteunen, en staan dus echt náást de cliënt.

Die veranderende rol brengt begeleiders dichterbij de cliënt. Cliënten zitten immers aan de knoppen, en het is aan begeleiders om daar op de juiste professionele manier mee om te gaan. Dat vraagt om anders denken. En dat verbetert weer de focus op eigen regie, en draagt bij aan het herstel. Die resultaten geven energie! En die energie is ook nodig om het concept breder de samenleving in te krijgen. Dit dienstverleningsconcept is een startpunt van nieuwe verbindingen in de wijk. Het is een verschuiving van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’. Met als uiteindelijk resultaat: betere zorgverlening voor de cliënt.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder