RINO Groep: fysiek en mentaal fit voor goede doel

Binnen één maand 100 kilometer wandelen of hardlopen. Dat was de challenge die medewerkers van de RINO Groep in januari opzetten. Voor elke medewerker die de challenge volbracht, beloofde de organisatie honderd euro te doneren aan Stichting Join us, die hulp biedt aan eenzame jongeren. Een sponsoractie dus, waarbij het mes aan twee kanten snijdt!

De 19 medewerkers die de challenge volbrachten, werkten daarmee in coronatijd aan hun mentale en fysieke fitheid. Zoals een deelnemer zei: ‘Ik heb van mijn leven niet zo vaak en veel in korte tijd gelopen. Deze challenge, het goede doel en zeker ook hoe iedereen zich bijna elke dag inzet en zoveel kilometers maakt, stimuleert enorm.’ Ook de rest van de organisatie werd betrokken en gestimuleerd om lekker buiten te gaan wandelen. Stichting Join us was bovendien erg blij met de uiteindelijke bijdrage van maar liefst € 2.000,-. Daarmee kunnen ze meer jongeren in contact brengen met leeftijdsgenoten, om samen leuke dingen te doen en zo sociaal sterker en energieker te worden.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder