RIOzorg: een half jaar lang opladen

De druk ís al hoog in de jeugd-ggz, en de twee corona-lockdowns hakten er nog extra in bij de professionals van RIOzorg. Daarom zette de organisatie een project op om medewerkers te helpen hun energie terug krijgen, en vooral ook vast te houden. Een half jaar lang biedt RIOzorg al haar medewerkers verschillende werk- en trainingsvormen aan. Elke maand is er bijvoorbeeld een groepstraining. Medewerkers kunnen kiezen uit PodiumPower, waarbij toneelvormen worden ingezet om bijvoorbeeld emoties te uiten, en Mind&Body, dat voelen, denken, doen en bewegen combineert.

Daarnaast zorgt RIOzorg iedere week voor positieve prikkels, met bijvoorbeeld kleine energize-cadeautjes als een yogamat. Alles om de batterij weer op te laden! Dat leidt natuurlijk tot nieuwe energie, meer werkplezier en uiteindelijk tot duurzame inzetbaarheid. Medewerkers krijgen de veerkracht terug die ze eerder hadden, kunnen weer tegen een stootje en ervaren de ruimte om out-of-the-box na te denken over behandeltechnieken.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder