St. Antonius Ziekenhuis: Peer2Peer verpleegkundige zorgt voor veilige landing

Op de gecombineerde verpleegafdelingen beschouwende en chirurgische gastro-enterologie van het St. Antonius Ziekenhuis vertrokken veel jonge verpleegkundigen weer net zo snel als ze waren aangenomen. Het verloop was hoog: ruim 21 procent van de nieuwe werknemers verliet de afdeling binnen een jaar. De organisatie wilde daarom meer aandacht voor het inwerken en veilig laten landen van nieuwe en jonge verpleegkundigen op de afdeling.

De Peer2Peer verpleegkundige zorgt daarvoor. Hij of zij coacht de jonge verpleegkundigen de eerste zes weken en kijkt wat zij nodig hebben voor hun ontwikkeling. Dankzij de inzet van de Peer2Peer verpleegkundige kan het team betere patiëntenzorg leveren. Het hele team ervaart nu meer werkplezier. Het succes is meetbaar: de door- en uitstroom van jonge verpleegkundigen is in een jaar met ruim 10 procent gedaald! De Peer2Peer verpleegkundige is voor iedereen inspirerend en kan in de toekomst op veel meer plekken in het ziekenhuis worden ingezet.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder