Thebe: helpende handjes op de werkvloer

Voor helpende BOL-studenten waren tijdens de coronacrisis veel te weinig stageplaatsen. Thebe zag de studenten graag komen! Daarom startte de organisatie in mei 2021 het project Helpende Handjes. Op verschillende locaties hebben maar liefst veertig eerstejaars meegedaan. Ze kregen begeleiding van Thebe en van hun eigen docent.

De studenten bedachten tijdens projectdagen op de afdelingen Welzijn en Zorg, Facilitair en Gastvrijheid een activiteit. Daarnaast hebben ze overal waar dat nodig was, het woord zegt het al, helpende handjes geboden. De cliënten waren erg blij met de vrolijke studenten, die herkenbaar waren aan een grappig T-shirt met handjes erop. Zo heeft Thebe veertig extra stageplaatsen ingericht en veertig studenten een stap verder geholpen in hun studie. De ontmoeting tussen docenten, werkvloer en studenten zorgde voor een hoog leerrendement, energie en nieuwe inzichten bij Thebe. Veel studenten waren zo enthousiast dat ze terugkwamen als vakantiekracht!

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder