Thebe: plezier door leren met Job Instruction

In de VVT vragen veel handelingen om een standaard werkwijze. Hoe je je handen desinfecteert of een oogdruppelbril gebruikt, bijvoorbeeld. Thebe heeft voor dit soort handelingen Job Instruction ingevoerd, een methode waarbij je leert wat je moet doen, hoe je dat precies doet én waarom je dat doet. Dit gebeurt stapsgewijs in een een-op-een-setting. Hierdoor leren medewerkers de nieuwe werkwijze snel, en onthouden ze hem gemakkelijk.

‘Job Instruction geeft medewerkers veel werkplezier’, vertelt Marieta Duijzer, strategisch adviseur continu verbeteren bij Thebe. ‘Het is veel leuker om op deze manier te leren dan met een presentatie in een grote zaal, waarbij je eigenlijk geen vragen durft te stellen. Bovendien levert het direct veel op: medewerkers kunnen erop vertrouwen dat hun handelen én dat van hun collega’s goed en veilig is. En het wordt gemakkelijker om elkaar aan te spreken, omdat afwijkingen in de werkwijze veel sneller zichtbaar zijn. Het zorgt voor nieuwe energie om zo samen elke dag de kwaliteit te verbeteren!’

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder