Vilente: een warm welkom voor nieuwe medewerkers

Een goed begin is het halve werk! Dat is het idee achter de interactieve bijeenkomsten die Vilente houdt met zorgteams. Het doel is dat de teams nieuwe medewerkers warm welkom heten. En dat deze nieuwe medewerkers zich daardoor verbonden voelen met het team en de organisatie. Met als gevolg dat ze graag willen blijven. In de bijeenkomsten zien teams in humoristische, overdreven video’s hoe een nieuwe medewerker de eerste tijd bij de organisatie kan beleven. Vervolgens bespreken de teams hoe ze hun nieuwe collega’s een warm welkom kunnen bieden.

Teams geven aan dat ze energie krijgen van de bijeenkomsten. Het is een leuke onderbreking van de dagelijkse werkzaamheden én het geeft teams handvatten om ook zélf iets te doen aan het personeelstekort. Ook nieuwe medewerkers ervaren deze nieuwe energie. Dat is niet alleen nú van waarde, maar ook op de langere termijn. Want medewerkers die willen blijven, zorgen er samen voor dat de werkdruk behapbaar blijft en het plezier groot.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder