Vilente: lucht en plezier dankzij Familiebegeleiders

Cliënten en bewoners van Vilente worden verzorgd door medewerkers én door mantelzorgers. Hartstikke mooi, want daardoor kunnen de zorg en ondersteuning beter aansluiten bij wat een cliënt of bewoner nodig heeft. Tegelijkertijd hebben ook de mantelzorgers zélf ondersteuning nodig. En daarvoor heeft Vilente een nieuwe functie in het leven geroepen: de Familiebegeleider. Deze begeleider ondersteunt en informeert mantelzorgers, werkt met hen samen en stemt met hen af. Zij kennen hun cliënten en bewoners immers het beste.

Voor deze functie is geen diploma verzorgende of verpleegkundige nodig, dus er kunnen kandidaten geworven worden in een heel nieuwe doelgroep. De Familiebegeleider geeft de zorgprofessionals lucht. De begeleiding van familie kan soms erg veel tijd kosten en het is vaak niet het onderdeel van het werk waar zorgprofessionals warm voor lopen. Dankzij de Familiebegeleider kunnen zij zich richten op waar ze energie van krijgen: zorgen voor cliënten en bewoners.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder