Zorggroep Oldael: minder stress door betere coping

De werkomstandigheden in de ouderenzorg zijn al een tijd ronduit zwaar. Onder meer door de schaarste aan zorgmedewerkers, de steeds complexer wordende zorgvraag, en natuurlijk corona. Zorggroep Oldael heeft de handschoen opgepakt om haar medewerkers te ondersteunen. Medewerkers werden actief benaderd en kregen hulp aangeboden om te verwerken wat er tijdens de coronacrisis allemaal gebeurd was. En wat bleek? Veel medewerkers hadden meer behoefte om erover te praten dan ze vooraf hadden gedacht.

Vervolgens hielp Oldael haar medewerkers zicht te krijgen op wat er uit die tijd nog aan stress aanwezig is, en wat er voor de verwerking ervan nodig is. Daarnaast hielp de organisatie haar medewerkers met observatie, expertise en analyse om inzicht te krijgen in stressfactoren én copingstijlen. Dat verwerkte ze uiteindelijk ook in haar beleid. Met als doel: medewerkers gericht ondersteunen in stressvolle situaties door hun copingvaardigheden te vergroten. En dat heeft nu al resultaat. Medewerkers voelen zich gezien en erkend, en er is meer begrip en verbinding tussen teamleden.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder