Zorggroep Oude en Nieuwe Land: positieve en innovatieve gesprekken

Wat is het probleem van klassieke functioneringsgesprekken? Juist! Dat ze vaak niet gelijkwaardig zijn en soms lastig een echt gesprek worden. Bovendien dragen ze lang niet altijd bij aan de onderwerpen die Zorggroep Oude en Nieuwe Land zo belangrijk vindt: persoonlijk functioneren, leiderschap, vitaliteit, reflectie, eigen regie en werkplezier. Daarom voert de zorggroep de gesprekken (na een uitgebreide pilot) nu op een andere manier, in het zogenoemde ZALTO gesprek. ZALTO staat voor: Zorggroep Aandacht voor Leren Talent en Ontwikkelen.

Het ZALTO gesprek kan op individueel en teamniveau plaatsvinden en is positief, open en gelijkwaardig. De medewerkers bepalen de insteek, en halen vooraf feedback op bij collega’s en cliënten. Bijvoorbeeld over waar hun kracht ligt, en welke bijdrage ze leveren aan het team. Het gesprek gaat vervolgens ook over hoe medewerkers in hun vel zitten en wat ze graag anders zouden willen. In het ZALTO gesprek worden doelen gesteld en afspraken gemaakt. De medewerkers zijn alvast dolblij met deze nieuwe methodiek die helemaal past bij de cultuur van de organisatie.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder