ZorgSpectrum: de energie van een nieuw zorgconcept

Mensen met een complexe intensieve zorgvraag in hun eigen omgeving ondersteunen, samen met hun netwerk, met échte aandacht voor hun eigen leven. Dat is het doel van Vertrouwd thuis, een nieuw concept van ZorgSpectrum. Dankzij Vertrouwd thuis kunnen cliënten langer thuis wonen én krijgen zorgprofessionals meer ruimte. Zij hebben de vrijheid om in een klein team samen met cliënten, hun familie en andere zorgprofessionals invulling te geven aan betekenisvolle zorg en een betekenisvolle dag.

Inmiddels werken vier teams voor 25 cliënten met Vertrouwd thuis. En alle betrokkenen zijn heel enthousiast. Vertrouwd thuis heeft het team, de organisatie, het netwerk en verwijzers een groot gevoel van opluchting en nieuwe energie gegeven. Dat komt doordat alle partijen weer perspectief krijgen. Oók de zorgprofessionals die liever niet meer in het verpleeghuis wilden werken, omdat het fysiek en mentaal intensief is. Zij overwogen te stoppen en zijn nu weer met veel plezier aan de slag!

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder