Zuyderland: duurzaam inzetbaar dankzij boordevol programma

Alle 10.000 medewerkers goed in hun vel laten zitten, zodat ze de best mogelijke zorg kunnen bieden aan patiënten en cliënten. Dat is het idee achter jijwerkt♡@zuyderland. Daarmee biedt Zuyderland haar medewerkers een uitgebreid programma boordevol inspirerende, leerzame, nuttige en leuke activiteiten. Om medewerkers te helpen balans houden op het werk én daarbuiten, is er gekozen voor vier thema’s: loopbaanontwikkeling, mentale weerbaarheid, leiderschapsontwikkeling en gezondheid & vitaliteit.

De ideeën voor de activiteiten komen voor een groot deel bij de medewerkers vandaan. Ze variëren van stoelmassages tot een spoedcursus geluk, en van ondersteuning door een ergocoach tot inspirerende lezingen, meet-ups voor mantelzorgers, en speeddates met loopbaanadviseurs. Het programma is een groot succes, en inmiddels een vaste waarde in de organisatie. De nieuwsbrieven worden massaal gelezen, en de deelname aan vrijwel alle activiteiten en vanuit alle bedrijfsonderdelen is groot. Deelnemers geven aan dat het programma ze helpt om zelf regie te nemen in hun (werkzame) leven, én om vol energie zorg te blijven verlenen.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder