Nieuwe kernfuncties voor ICT per 1 oktober

15/03/2021

Momenteel zitten wij in de slotfase van het functieonderzoek voor de systeemupdate van 1 oktober a.s. Het cluster van ICT-functies is onlangs zo goed als afgerond, wat betekent dat er een complete set nieuwe kernfuncties klaarligt die nog door het GO (Gezamenlijk Overleg) definitief moet worden goedgekeurd.

We hebben gekozen voor een geheel nieuwe opzet van de ICT-functies, beter passend bij de huidige werkwijze van ICT-afdelingen. ICT krijgt tenslotte een steeds grotere rol in zorgorganisaties, zowel bij ondersteunende functies als in het primaire proces. Steeds vaker vindt dan ook een herinrichting van de ICT-afdeling binnen zorgorganisaties plaats en is er toenemende vraag naar passend indelingsmateriaal.

Alvast meer weten?

Overweegt u op korte termijn ICT-functies op te stellen of bestaande functies aan te passen, houd dan rekening met de aanstaande nieuwe set kernfuncties. Wij denken graag alvast met u mee. Ook als u nu al vragen heeft over het indelen van ICT-functies, kunt u  een mail sturen naar het FWG Servicepunt. Kijk ook even naar het praktijkvoorbeeld Regisseur-adviseur informatisering dat sinds kort beschikbaar is. Deze kan van pas komen bij het beschrijven van een dergelijke functie.

Meer over het functieonderzoek

 

 

 

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder