Philadelphia komt met regelarme functieprofielen waarin zorgmedewerker zich herkent

15/10/2019

FWG juicht vernieuwende functieprofielen in zorg toe

Kern van de functie, plaats in de organisatie en functionele kenmerken. In veel functieprofielen staat de functieomschrijving en het bijbehorende takenpakket heel formeel beschreven. Medewerkers herkennen zich er vaak niet in. Dat moet anders kunnen, vindt Philadelphia Zorg. Daarom ontwikkelde de zorgorganisatie vijf nieuwe functieprofielen, die ze nu gaat uitproberen. FWG is van begin af aan betrokken geweest bij het proces, is enthousiast en ondersteunt deze innovatieve ontwikkeling bij Philadelphia.

In de vijf ontwikkelde profielen staan geen woorden als ‘kern van de functie’, ‘plaats in de organisatie’ en ‘functionele kenmerken’. Deze zijn vervangen door ‘je talenten’, ‘je vakmanschap’, ‘de bewoners’, ‘je team’ en ‘je dag’. De tekst is aangepast aan het dagelijkse taalgebruik van de zorgmedewerkers. Agnes Verhulst, directeur Medewerkersbelang: “Bij ons werken steeds meer teams zelforganiserend. Dat betekent ook iets voor hoe je functieprofielen beschrijft. Je wilt wel duidelijk maken wat je van een medewerker verwacht, maar je wilt niet voorschrijvend zijn. Dat spanningsveld betekent meestal dat er ellenlange rijtjes met taken en resultaatgebieden ontstaan. Vanuit regelarm denken weten we dat dat niet werkt, dus hebben wij het helemaal anders gedaan.”

Coproductie met FWG
Philadelphia heeft vijf functies in nieuwe functieprofielen gezet. (Onderaan dit bericht te downloaden)

Deze profielen zijn in nauw overleg met FWG vastgesteld. Nu breekt de testfase aan. Hier is een heel proces aan vooraf gegaan. Dat begon afgelopen voorjaar met veel gesprekken met medewerkers om te horen wat zij vinden dat in een functieprofiel hoort te staan. Deze input vormde de basis voor het huidige resultaat. Met de input uit de testfase worden alle functieprofielen opnieuw beschreven. Eind volgend jaar hoopt Philadelphia hiermee klaar te zijn.

Heeft u ook interesse om uw functieprofielen in een nieuw format om te zetten?
Wij helpen u graag! Neem hiervoor contact op met senior adviseur Eline van Gerwen – Kramer via 030-2669 442 of evangerwen@fwg.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder