NVZ en FWG bundelen voorbeelden vernieuwend werken tijdens crisis en krapte

11/03/2021

Stichting FWG en het NVZ-arbeidsmarktprogramma Zorgprofessionals maken de toekomst (ZMT!) lanceren de publicatie Slimmer werken, samen werken. Vernieuwend werken in tijden van crisis en krapte. Het laat zien hoe zorgorganisaties de krapte op de arbeidsmarkt te lijf gaan, werken aan de juiste zorg op de juiste plek en steeds vaker technologie inzetten. En wat de impact hiervan is op het werk van de zorgprofessional.

 

Zorgorganisaties aan het woord

De publicatie bevat 12 inspirerende voorbeelden. Een deel hiervan kwam eerder terug in het themahoofdstuk Zorgprofessionals maken de toekomst! van het NVZ-brancherapport uit 2018. Organisaties die toen aan het woord kwamen vertellen hoe het er nu voorstaat. Welke lessen hebben zij geleerd? En wat was de impact van corona, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering en samenwerking in de keten?

Ook komen nieuwe organisaties en voorbeelden van vernieuwend werken aan bod in de publicatie. Zoals werken en leren in een Zorg Innovatie Centrum (ZIC) op de spoedeisende hulp. En om zorg dichterbij de patiënt te organiseren, werken steeds meer artsen en verpleegkundigen ook buiten de muren van de eigen organisatie. Of ze zetten technologie in om zorg op afstand mogelijk te maken.

Aan deze publicatie werkten mee:

Interesse in de publicatie ‘Slimmer werken, samen werken’? Bestel kosteloos een exemplaar of download het boekje.

 

IN GESPREK OVER DIT ONDERWERP?

Triggert deze publicatie u om te reflecteren op uw organisatie? Dan kunt u te allen tijde contact opnemen met onze afdeling R&D.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder