Onderzoek in opdracht

Inzicht in de zorgpraktijk

Hoe geeft een verzorgende invulling aan zelfredzaamheid en ‘eigen regie’? Wat levert een ‘klik’ tussen cliënt en kraamverpleegkundige op? Hoe zien onze functies van de toekomst eruit? Het R&D-team onderzoekt deze vragen in opdracht van brancheorganisaties, kennisinstituten en zorgorganisaties. Op deze pagina vindt u voorbeelden van onderzoeksprojecten.

Verschillende soorten onderzoek

Onze onderzoeken richten zich vooral op veranderingen in de zorg en het effect daarvan op manieren van werken. Juist door onze kennis van ontwikkelingen en functies in de zorg, stellen we de juiste vragen. Onderstaand vindt u enkele voorbeelden van onderzoeken die we gedaan hebben. Bent u benieuwd of we iets kunnen betekenen voor uw organisatie? Maak een afspraak met Astrid Westerbeek of Geertje van de Ven en bespreek uw vraag.

Onderzoek naar transities in de zorg

Sommige ontwikkelingen in de zorg vragen grote veranderingen van teams en zorgprofessionals. Wat gaat goed en welke ondersteuning hebben zij nog nodig?

Op verzoek van het Van Kleef Instituut onderzochten we wat de ervaringen zijn van wijkverpleegkundigen, na hun eerste jaar zelfstandig indiceren. Ook vroegen we welke ondersteuning verzorgenden nodig hebben in een tijd waarin meer nadruk ligt op eigen regie en zelfsturing. De resultaten publiceerden we in verschillende vaktijdschriften.

Bekijk de artikelen

Effectiviteits- en tevredenheidsonderzoek

Wat is het effect van een innovatie of transitie? Voor Welkom Kraamzorg onderzochten we of de Matchmaker Zorg leidt tot hogere klant- en medewerkerstevredenheid.

De Matchmaker Zorg koppelt klanten en medewerkers op basis van voorkeuren, talenten, persoonlijkheid en behoeften. Als onderdeel van de pilot bij Welkom Kraamzorg onderzochten we wat het effect is voor klanten, medewerkers en de organisatie. De klant- en medewerkerstevredenheid bleek verder te stijgen.

Lees de ervaringen

Data-analyse

Met data-analyse geven we inzicht in de feiten. Hoeveel zorgorganisaties passen bijvoorbeeld strategische personeelsplanning toe in de praktijk?

Voor FWG Progressional People benaderden we 368 zorgorganisaties in verschillende branches. Wie past strategische personeelsplanning toe? En met welk resultaat? 113 zorgorganisaties vulden de enquête in, en gaven inzicht in doelen, opbrengsten en knelpunten. Deze inzichten publiceerden we in de whitepaper ‘Een nieuwe benadering van strategische personeelsplanning in de zorg’.

download Neem contact op

Onderzoek naar competentieontwikkeling

Bij transities zoomen we samen met Progressional People in op nieuwe, vereiste competenties voor professionals en teams. Wat vraagt zelfsturing bijvoorbeeld van de relatief nieuwe teamcoach?

Onderzoeker Geertje van de Ven, adviseur Daphne Schelkens, en directeur van het Van Kleef Instituut Elvira Nijhof vroegen teamcoaches naar hun relatief nieuwe rol bij zelfsturende teams. De resultaten verschenen in twee vaktijdschriften.

Bekijk de artikelen

Inzicht in functies van de toekomst

Voor ons HR-instrument Xelf beschrijven we functies van de toekomst. Wilt u inzicht in de toekomstige functies van úw branche of organisatie?

Vanuit het doorlopende onderzoek naar trends en ontwikkelingen in de zorg, worden concrete toekomstprofielen opgesteld: een combinatie van toekomstkennis én kennis van huidige functieontwikkeling. Voor organisaties maken we deze toekomstfuncties op maat.

Neem contact op

Onderzoek naar beroepsprofielen

Wat is de kern van het beroep ‘verpleegkundige’? Is er onderscheid tussen opleidingsniveau 4 en 5? Vanuit onze kennis over functies dragen we bij aan het opstellen van beroepscompetentieprofielen (BCP’s).

Beroepscompetentieprofielen worden gebruikt om input te geven aan de opleiding voor toekomstige beroepsbeoefenaren. Daarnaast kunnen ze worden gebruikt voor het HR-beleid binnen organisaties. In opdracht van de Brancheorganisaties Zorg (BoZ) onderzochten we, samen met het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Arbeidsmarkt, de kern van de verpleegkundige en verzorgende beroepen. Van brancheorganisatie GGZ Nederland kregen we de opdracht om twee BCP’s te ontwikkelen: één voor de verpleegkundige in de ggz op opleidingsniveau 4 en één voor de verpleegkundige in de ggz op opleidingsniveau 5. De publicaties zijn vindbaar op de website van GGZ Nederland.

De kern van verpleegkundige en verzorgende beroepen

Geertje van de Ven

Manager R&D

gvandeven@fwg.nl

T 030-2669 428