Onderzoek

FWG Research & Development doet doorlopend onderzoek naar trends en ontwikkelingen in de zorg. Deze kennis delen we met u in publicaties, lezingen en workshops. Ons doel is dat zorgorganisaties en hun medewerkers tijdig en weloverwogen kunnen inspelen op veranderingen.

Trendonderzoek

Jaarlijks doen we onderzoek naar trends en ontwikkelingen in de zorg. De resultaten vertalen we naar effecten op branches, organisaties en functies.
Lees verder

Publicaties

Onderzoeksresultaten publiceren we voor u in trendrapporten, HR-monitors, whitepapers en (digitale) themadossiers.
Lees verder

Innovatiekracht zorg

De eerste onderzoeksronde van de FWG Monitor Innovatiekracht onder 93 zorgbestuurders gaf opvallende resultaten! Doet u de volgende onderzoeksronde ook mee?
Lees verder

Onderzoek in opdracht

Naast ons trendonderzoek doen we onderzoek in opdracht, bijvoorbeeld naar de rol van de verzor-gende in transitie of naar de effectiviteit van Matchmaker Zorg.
Lees verder

Workshops en lezingen

Trends in de zorg vertalen we naar lezingen en workshops op maat. Dit doen we voor onderwijs-, zorg- en brancheorganisaties.
Lees verder

In de media

Op deze pagina vindt u recente blogs, artikelen en video’s. Bekijk onze bijdragen in vakbladen, actualiteitenprogramma’s of online platforms, zoals Nieuwsuur of Skipr.
Lees verder

Partners en netwerk

Jaarlijks interviewen we experts en koplopers binnen en buiten de zorg. Zo krijgen we inzicht in praktijkervaringen en trends in de zorg.
Lees verder

Team

Ons R&D-team bestaat uit enthousiaste, deskundige onderzoekers en data-analisten.
Lees verder

R&D Twitter

Er staat weer een nieuwe #podcast online! @Ynzo, ‘chief evangelist’ bij @TonyChocolonely, vertelt over magnetisch werkgeverschap met als ideëel doel: 100% slaafvrije chocolade wereldwijd. Dit verhaal geeft zeker stof tot nadenken: https://spoti.fi/2XBbVHO

Nieuw! Studio FWG: dé podcast over het werken in de zorg. De eerste 2 afleveringen, met onder meer @wouterhart en een special over de finalisten van de HR Zorg Award, staan op Spotify en Apple Podcasts (zoek op 'Studio FWG'). Laat u inspireren! https://bit.ly/2Nr3jjG