Dag van het respect voor de zorg – online show

26 januari 2021

Op de Dag van het respect voor de zorg, op 26 januari 2021, presenteren wij in de ochtend een online show. Daarmee hopen wij een klein lichtpuntje in coronatijd te brengen bij alle zorgprofessionals, HR-managers en bestuurders van Nederland! Een gevarieerd en inspirerend programma, waarin de waardering voor het zorgvak en de voorbeelden van werkplezier in (of ondanks) corona centraal staan. Sabine Uitslag begeleidt u op betrokken en enthousiaste wijze door het programma. Met interessante sprekers en gasten van binnen en buiten de zorg, entertainment en ruimte voor reflectie belooft het een spetterende show te worden.

sprekers en gasten

Alle sprekers Dag van het respect voor de zorg

 

 

 

 

 

  • Sabine Uitslag , Host van de show en Chief Inspiration Officer bij FWG Progressional People
  • Hugo de Jonge, Demissionair Minister van VWS
  • Greet Prins, Bestuursvoorzitter Philadelphia Zorg en juryvoorzitter voorgaande edities Nationale HR Zorg Award
  • Diederik Gommers, Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en intensivist bij het Erasmus MC
  • Danielle Braun, Antropoloog
  • Herman Zondag, Directeur Customer Experience bij AFAS Software
  • Guido Weijers, Cabaretier en spreker over wetenschap en filosofie achter geluk

Daarnaast hebben we vertegenwoordigers van diverse zorgorganisaties te gast, die vertellen wat zij hebben gedaan voor meer werkplezier in coronatijd.

programma

09.00:

Opening door Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Welkom door Jan Helmond, Algemeen directeur FWG Progressional People, en Sabine Uitslag

09.15:

Thema 1: Hoe schakel je om in tijden van crisis? Met Greet Prins, Pauline Arts van ZZG Zorggroep en Milou van Sprang van GGZ Oost Brabant 
Hoe zijn zorgorganisaties snel gaan schakelen toen de coronacrisis uitbrak, en wat voor mooie initiatieven en samenwerkingen zijn daaruit ontstaan? De inzendingen voor de Nationale HR Zorg Award laten echte pareltjes zien.

09.30:

Danielle Braun – Aandacht is het nieuwe goud (deel 1)

Aandacht is het Nieuwe Goud. Zie je elkaar nog écht? Je medewerkers, collega’s, je patiënt? Hoe regel je echte aandacht als personeel schaars is, zeker nu in crisistijd? Danielle Braun is antropoloog en reist de wereld rond op zoek naar wijsheid van verre volkeren. Ze vertelt hoe we tribes bouwen en neemt je mee langs totempalen, rituelen en Thaise sektes. Een betoverend verhaal van ver weg, dat uiteindelijk gewoon over jou en je collega’s gaat.

09.45:

Thema 2: Vitaliteit. Met Herman Zondag, Annette van Duijn van St. Antoniusziekenhuis Nieuwegein en Eveline Hadewegg Scheffer van FWG Progressional People
Wat doen zorgorganisaties tijdens de coronacrisis aan de vitaliteit en motivatie van hun medewerkers? Hoe proberen zij hun medewerkers op de been te houden om verzuim zoveel mogelijk te voorkomen?

10.10:

In gesprek met Diederik Gommers over zijn werkplezier in, of ondanks, coronatijd.

10.20:

Danielle Braun – Aandacht is het nieuwe goud (deel 2)

11.00:

Thema 3: Extra handen voor de zorg. Met Marijke Kruunenberg van Interzorg, Brigit Appeldoorn van Mijzo en José Geertsema van Extra ZorgSamen

Hoe gaan zorgorganisaties tijdens de coronacrisis om met het tekort aan handen?

11.15:

Uitreiking Nationale HR Zorg Award

Bijna 40 organisaties dienden hun initiatief voor meer werkplezier in de zorg in voor de Nationale HR Zorg Award! Het zijn allemaal winnaars, want in coronatijd  levert de héle zorg een bijzondere prestatie. We reiken aan alle inzenders een prijs uit!

11.30:

Guido Weijers, Masterclass Geluk

De meesten kennen Guido Weijers als cabaretier, maar hij geeft ook theatercolleges over geluk, waar hij uitgebreid studie naar heeft gedaan. In zijn Masterclass Geluk ligt de nadruk niet op humor, maar op de wetenschap en filosofie achter geluk. Want iedereen spreekt er met grote regelmaat over en iedereen wil het zijn, maar eerlijk: Kun jij op dit moment een allesomvattende definitie geven van geluk? Na Guido heb je heldere antwoorden en praktische tips op weg naar meer geluk, ook in deze moeilijke tijd.

12.30:

Afsluiting

aanmelden

Wilt u de online show ‘bijwonen’, geïnspireerd worden door de – soms out of the box – gasten en verrast worden door de lichtpuntjes die vele zorgorganisaties hebben gevonden in coronatijd? Meld u kosteloos aan via onderstaande link!