Opbrengsten Tech Impact Scan

Met behulp van de Tech Impact Scan krijgt u zicht op verdwijnende taken en kennis over benodigde toekomstige vaardigheden en competenties van uw medewerkers. Daarmee kunt u beter anticiperen op de toekomst en komen tot een ‘tech-proof’ strategische personeelsplanning.

Naar aanleiding van de Tech Impact Scan kunt u ook een businesscase maken: moet uw organisatie wel of niet investeren in technologie? Kunt u met behulp van technologie, bij gelijkblijvende formatie, de groeiende zorgvraag opvangen? En op welke technologische mogelijkheden kunt u het beste inzetten, bijvoorbeeld monitoring op afstand, leefcirkels met sensoren en GPS-trackers, een automatische beddenwasstraat, QR-codes op apparaten, of een robot in de apotheek?

Bijkomend voordeel, is dat u met een dergelijk verkennend onderzoek via aansprekende werkvormen inzicht krijgt in hoe het werk kan/moet veranderen door technologie. U kunt ervoor kiezen om medewerkers bij het proces te betrekken, of de verkenning (eerst) door HR te laten doen. U bepaalt welke stakeholders in uw organisatie meegenomen worden in het proces.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

Met ruim 10 jaar ervaring in het doen van trendonderzoek in de zorg hebben we een krachtige basis om de huidige triggers, trends en ontwikkelingen te duiden. Hiermee willen we inzicht geven in deze ontwikkelingen zodat zorgorganisaties hierop kunnen anticiperen. Daarom publiceren we dit jaar een reeks essays over de belangrijkste ontwikkelingen, met als eerste thema: ‘Onder druk wordt alles vloeibaar. Hoe willen we dat het stolt?’

DOWNLOAD ESSAY #1

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder