Pluryn winnaar HR Zorg Award 2018

26/09/2018

Vicepremier en minister van VWS Hugo de Jonge maakte gisteren de winnaar van de Nationale HR Zorg Award 2018 bekend: Pluryn. Het project Carrière Switchers, waarbij zij-instromers direct aan de slag kunnen mét salaris en een verkorte opleiding, scoorde hoge ogen bij de jury. De publieksprijs ging naar Ziekenhuis Nij Smellinghe met het project ‘Aandacht werkt’ waarbij het ziekenhuis met concrete workshops en projecten expliciet aandacht heeft voor het welzijn van medewerkers en plezier op het werk.

De oproep was: wie heeft het beste idee voor meer werkplezier? De nominaties gingen naar: Ziekenhuis Gelderse Vallei, Amsterdam UMC, locatie AMC, Ziekenhuis Nij Smellinghe, St. Antonius Ziekenhuis en Pluryn. De beste ideeën zijn geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van Greet Prins (Philadelphia) en bestond dit jaar verder uit Hester Vermeulen (Radboud Universiteit), Marita Bossers (Planetree), Tjitte Alkema (NVZ), Lonneke de Laat (Cello Zorg) en Elise Merlijn (FNV). De jury beoordeelde de inzendingen op hun bijdrage aan werkplezier, de mate van innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Bij het project Carrière Switchers snijdt het mes aan twee kanten, aldus de jury: “Een frisse blik en levenservaring van mensen buiten de zorg werkt stimulerend voor medewerkers van Pluryn. Terwijl de zij-instromers niet alleen de gaten in het personeelsbestand opvullen, maar ook zeer gemotiveerd zijn om in de zorg te gaan werken. De resultaten van het project telden ook mee: 600 sollicitanten, waarvan er 60 zijn aangenomen, waaronder veel mannen. Van kok tot oud-militair, van ondernemer tot kapster of ober. En dit is nog maar de eerste ronde.”

52 inzendingen

De award is dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Er kwamen maar liefst 52 inzendingen binnen met projecten en ideeën voor meer werkplezier. Ideeën over hoe vorm te geven aan het betrekken van medewerkers bij de visie van de organisatie, vitaliteit, duurzaamheid, leiderschap en leren kwamen veel voor.  De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen bokaal en ondersteuning door FWG Progressional People van plannen voor meer werkplezier ter waarde van 10.000 euro.

De dag van het werkplezier in de zorg

FWG Progressional People initieerde de HR Zorg Award om bij te dragen aan vitaliteit van medewerkers en aan een positief beeld van ‘werken in de zorg’. In de zorg draait het om mensen. En.. er is een tekort: het aantal vacatures stijgt snel. Het Festival van werkplezier, waar de prijsuitreiking plaatsvond, stond geheel in het teken van werkplezier. Dagvoorzitter Sabine Uitslag en sprekers als Hugo  de Jonge, Martijn Aslander en Freek en Catelijne van Corporate Rebels, gaven elk hun visie op het belang van werkplezier en wat daar voor nodig is. Sabine Uitslag introduceerde tijdens het festival tevens De dag van het werkplezier in de zorg, die volgend jaar op 29 januari plaatsvindt. Op deze dag biedt FWG Progressional People een platform voor een mooie selectie projecten die zijn ingezonden voor de HR Zorg Award. Sabine sprak daarbij de ambitie uit: “Wij gaan voor 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg! Wie doet er mee?”

Meer informatie op www.hrzorgaward.nl

 

FWG Deep Dive Sessies

Op 1 oktober actualiseren we onze applicaties. Dit betekent: nieuwe content, naar aanleiding van ons onderzoek naar ontwikkelingen in functies in het afgelopen jaar. Om u meer te kunnen vertellen over deze ontwikkelingen en de wijzigingen organiseren we in oktober 3 ‘FWG Deep Dive Sessies’.

Meer informatie

Hoe ziet Dave's werk eruit in de toekomst?

De zorg verandert continu. Vraagstukken worden complexer en technologie ontwikkelt zich snel. Met Xelf kunt u inspelen op deze veranderingen. Hoe zien functies er uit over tien jaar? Welke kennis, vaardigheden en opleidingen zijn er nodig?

Lees verder

Brancheboekjes

In aanvulling op het trendrapport ‘De zorg, ongelijk voor iedereen’ hebben we voor iedere branche een apart boekje samengesteld uit de onderzoeksresultaten. In deze boekjes vertalen we de trends en ontwikkelingen uit het trendrapport naar de betreffende branche.

Downloaden