Studio FWG podcast

Alles over het werken in de zorg

Studio FWG is dé podcast over het werken in de zorg, nu en in de toekomst. Met inspirerende verhalen van mensen binnen en buiten de zorg. Over werkplezier, vitaliteit, aantrekkelijk werkgeverschap en andere relevante ontwikkelingen die het werken in de zorg raken.

Beluister de Studio FWG podcast afleveringen via Spotify en Apple Podcasts:

 

 

 

 

Afleveringen

#1 Finalisten Nationale HR Zorg Award 2019
21 oktober 2019

Wie heeft het beste idee voor meer werkplezier in de zorg? Wie wint de Nationale HR Zorg Award 2019? Deze podcast is live opgenomen tijdens het HR-event voor de zorg, ‘Be good & show it!’, waar de prijsuitreiking plaatsvond. De 5 finalisten, Attent Zorg & Behandeling, Jeroen Bosch Ziekenhuis, ROHA Amsterdam, Arkin en Deventer Ziekenhuis, vertellen over hun project en hoe dat een bijdrage heeft geleverd aan het werkplezier van hun medewerkers. We luisteren mee met de prijsuitreiking door Sabine Uitslag en Tommie Niessen, waar TWB wordt verrast met een eervolle vermelding. Hun verhaal is als toetje toegevoegd aan deze podcast. Meer weten over deze projecten?

 

#2 Magnetisch werkgeverschap
7 november 2019

Wouter Hart en Geertje van de Ven geven hun visie op magnetisch werkgeverschap. Deze podcast is live opgenomen tijdens het HR-event voor de zorg, ‘Be good & show it!’, waar Wouter Hart keynote spreker was over dit onderwerp. Hoe bind je medewerkers aan je organisatie? En in welke mate kun je ze vrijheid geven? Geertje, manager van afdeling R&D bij FWG die al jaren trendonderzoek doet in de zorg, vertelt hoe ‘magnetisch werkgeverschap’ zich de afgelopen 10 jaar heeft ontwikkeld.

 

#2 Magnetisch werkgeverschap (deel 2)
21 november

Ynzo van Zanten, ‘chief evangelist’ bij Tony’s Chocolonely vertelt over het magnetisch werkgeverschap van deze organisatie met als ideëel doel: 100% slaafvrije chocolade wereldwijd. Deze podcast is live opgenomen tijdens het HR-event voor de zorg ‘Be good and show it!’, waar Ynzo van Zanten de slotspreker was. Hoe bindt een organisatie met marktleiderspositie en zo’n sterk idealistisch doel haar medewerkers aan zich? Het antwoord: het team staat altijd op één. Ynzo licht toe wat Tony’s Chocolonely doet als het gaat om het werkgeluk van haar mensen. Een verhaal dat niet voor alle sectoren 1 op 1 kopieerbaar zal zijn, maar zeker stof tot inspiratie is!

Presentatie: Koen van Tijn.
Een FWG Progressional People en 247streaming productie.

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder