Podcast Studio FWG

Alles over het werken in de zorg

Studio FWG is dé podcast over het werken in de zorg, nu en in de toekomst. Met inspirerende verhalen van mensen binnen en buiten de zorg. Over energie, werkplezier, vitaliteit, aantrekkelijk werkgeverschap en andere relevante ontwikkelingen die het werken in de zorg raken.

Beluister de Studio FWG podcast afleveringen, onder andere via Spotify en Apple Podcasts:

 

 

 

 

Afleveringen

#5 FWG Peptalk Cathy van Beek
9 september 2021

In gesprek met Cathy van Beek over het aanboren van nieuwe energie in de zorg. Hoe krijgen zorgmedewerkers na corona hun energie terug? Haar advies: “Luister naar ze. Ga niet allerlei leuke dingen bedenken, maar ga het gesprek aan.”

Deze 1e FWG Peptalk maakt deel uit van een serie gesprekken met energieke leiders uit de zorg. Host: Ruud Koolen. Een FWG Progressional People en Dutch Health Hub productie.

 

#4 Werkplezier op de werkvloer
7 januari 2020

Waar worden mensen die werken in de zorg gelukkig van in hun werk? In deze podcast gaan Tommie Niessen en Eveline Bouwman met elkaar in gesprek. Tommie is verpleegkundige, spreker en bekende blogger. Eveline Bouwman loopt mee met zorgprofessionals en helpt zorgorganisaties met het versterken van werkgeluk.
Deze podcast is live opgenomen tijdens het HR-event voor de zorg ‘Be good and show it!’. Dat thema is ook helemaal van toepassing op Tommie en Eveline. Zij houden zich beiden bezig met werkplezier op de werkvloer en zetten de zorg graag in een positief daglicht. Met hun blogs willen ze de buitenwereld laten zien dat het in de zorg niet alleen maar gaat over tekorten, regeldruk e.d., maar juist hoe mooi en waardevol het is om in de zorg te werken.

 

#3 Vitaliteit in de zorg
7 december 2019

Een van de grootste problemen in de zorg is ziekteverzuim. Elke organisatie is bezig met de vraag: hoe blijven onze medewerkers gezond, gemotiveerd en met plezier aan het werk?
In deze podcast legt Geertje van de Ven (manager R&D bij FWG) uit hoe groot het verzuimprobleem feitelijk is en zoomt in op de specifieke groep 45+ vrouwen. De bekende oud-international Hans van Breukelen vertelt aan de hand van zijn eigen ervaringen wat je kunt doen om iemand zijn ‘comeback’ na verzuim te laten maken. Nog beter dan genezen is natuurlijk het voorkomen van uitval. Agnes Verhulst, Directeur Medewerkersbelang bij Stichting Philadelphia Zorg, legt uit hoe zij hun 8000 medewerkers helpen ‘het beste uit zichzelf te halen’, waardoor zij één van de beste werkgevers zijn met het laagste ziekteverzuim in de gehandicaptenzorg. Deze podcast is live opgenomen tijdens het HR-event voor de zorg ‘Be good and show it!’, waar Agnes een van de sprekers was.

 

#2 Magnetisch werkgeverschap (deel 2), bij Tony’s Chocolonely
21 november 2019

Ynzo van Zanten, ‘chief evangelist’ bij Tony’s Chocolonely vertelt over het magnetisch werkgeverschap van deze organisatie met als ideëel doel: 100% slaafvrije chocolade wereldwijd. Hoe bindt een organisatie met marktleiderspositie en zo’n sterk idealistisch doel haar medewerkers aan zich? Het antwoord: het team staat altijd op één. Ynzo licht toe wat Tony’s Chocolonely doet als het gaat om het werkgeluk van haar mensen. Een verhaal dat niet voor alle sectoren 1 op 1 kopieerbaar zal zijn, maar zeker stof tot inspiratie is! Deze podcast is live opgenomen tijdens het HR-event voor de zorg ‘Be good and show it!’, waar Ynzo van Zanten de slotspreker was.

 

#2 Magnetisch werkgeverschap
7 november 2019

Wouter Hart en Geertje van de Ven geven hun visie op magnetisch werkgeverschap. Deze podcast is live opgenomen tijdens het HR-event voor de zorg, ‘Be good & show it!’, waar Wouter Hart keynote spreker was over dit onderwerp. Hoe bind je medewerkers aan je organisatie? En in welke mate kun je ze vrijheid geven? Geertje, manager van afdeling R&D bij FWG die al jaren trendonderzoek doet in de zorg, vertelt hoe ‘magnetisch werkgeverschap’ zich de afgelopen 10 jaar heeft ontwikkeld.

 

#1 Finalisten Nationale HR Zorg Award 2019
21 oktober 2019

Wie heeft het beste idee voor meer werkplezier in de zorg? Wie wint de Nationale HR Zorg Award 2019? Deze podcast is live opgenomen tijdens het HR-event voor de zorg, ‘Be good & show it!’, waar de prijsuitreiking plaatsvond. De 5 finalisten, Attent Zorg & Behandeling, Jeroen Bosch Ziekenhuis, ROHA Amsterdam, Arkin en Deventer Ziekenhuis, vertellen over hun project en hoe dat een bijdrage heeft geleverd aan het werkplezier van hun medewerkers. We luisteren mee met de prijsuitreiking door Sabine Uitslag en Tommie Niessen, waar TWB wordt verrast met een eervolle vermelding. Hun verhaal is als toetje toegevoegd aan deze podcast. Meer weten over deze projecten?

 

Presentatie: Koen van Tijn.
Een FWG Progressional People en 247streaming productie.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder