Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

03/02/2020

Stichting FWG doet al tien jaar trendonderzoek in, en voor, de zorg. Een belangrijk deel van ons onderzoek danken we aan de input van alle experts in het veld, die bereid zijn om hun kennis te delen. In onze nieuwste publicatie, 10 jaar trendonderzoek in de zorg, blikken tien experts-van-het-eerste-uur terug op hun uitspraken over de zorg van tien jaar geleden. Wat is er gekomen van hun voorspellingen? En wat vinden zij de waarde van het FWG trendonderzoek voor de zorg?

“Trendonderzoek daagt je uit om na te denken hoe je dingen anders gaat doen”

Ons doel is altijd geweest om zorgorganisaties te ondersteunen in sturing en beleid, door inzicht te bieden in belangrijke ontwikkelingen en de verwachte effecten daarvan op het werk. Als functie-expert bij uitstek, vinden we dat FWG moet kunnen adviseren over het werken van nu én straks. Zodat alles wat een zorgorganisatie nu doet toekomstbestendig is.

De publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg levert prachtige inkijkjes op in verleden en heden. Heeft u interesse in een exemplaar? U kunt de uitgave kosteloos bij ons opvragen.

 

Nieuw praktijkvoorbeeld: Helpende plus

Wij stuiten regelmatig op functies die al wel in de zorg voorkomen, maar (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen kunnen worden. Om u toch te helpen met de beschrijving, hebben wij praktijkvoorbeelden opgesteld. Nét gepubliceerd: de helpende plus!

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen