Publicatie Huisarts en Wetenschap

22/12/2020

De redactie van Huisarts en Wetenschap (H&W), het wetenschappelijke tijdschrift voor huisartsen, benaderde onze R&D-afdeling om mee te werken aan het decembernummer van H&W, dat helemaal gaat over technologie.

Senior onderzoekers Geertje van de Ven en Irene van de Glind schreven een opiniestuk over hoe technologie het werk in de huisartsenpraktijk beïnvloedt en wat de kansen en risico’s zijn. Ook Annet Sollie – huisarts met technologie als expertisegebied – schreef mee aan het stuk.

Beeldbellen, digitale gegevensuitwisseling en gezondheidsapps: technologie in de huisartsenpraktijk is inmiddels gemeengoed.

De conclusie? Om ervoor te zorgen dat het werk aantrekkelijk, uitdagend, gezond en in balans blijft, is een bredere blik op werk belangrijk. Juist in de huisartsenpraktijk, waar huisartsen een goede werkgever moeten zijn, niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun medewerkers.

 

Daarnaast werkte R&D-onderzoeker Peter Andriessen mee aan het artikel ‘De digitale HAP’. Deze verscheen in de rubriek Best practice, een platform voor innovatieve ontwikkelingen in de huisartsenpraktijk. In het artikel worden de ervaringen van HAP Eemland beschreven, de eerste digitale huisartsenpost van Nederland.

 

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder