Publicatie NVMBR Magazine

01/12/2020

‘Is jouw functiebeschrijving nog up to date?’

De Nederlandse Vereniging Medische Beeldvorming en Radiotherapie (NVMBR) krijgt regelmatig vragen van haar leden (laboranten MRI, cardiovasculair interventielaboranten, radiotherapeutisch laboranten, echolaboranten, medisch nucleair werkers, etc.) over functies, functiewaardering en de FWG-systematiek.

De beroepsvereniging vroeg twee van onze FWG-deskundigen, Eric Meeuwsen en Arthur Warmer, om in NVMBR Magazine uitleg te geven over functiebeschrijvingen, indelingen en de rol van FWG.

In het artikel vertellen Eric en Arthur hoe FWG veranderingen en verschuivingen in taken en verantwoordelijkheden, bijvoorbeeld bij MBB-ers, vertaalt naar het FWG-systeem.

 

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder