Publicaties

De uitkomsten van ons doorlopende onderzoek naar trends en ontwikkelingen in de zorg publiceren we regelmatig in trendrapporten, HR trendmonitors, whitepapers en (digitale) themadossiers. Bekijk hieronder de diverse uitgaves.

 

Trendrapport VVT 2021

Het nieuwste trendrapport, met een overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. #Hoedan? Ouderenzorg tussen wens en werkelijkheid.
Lees verder

FWG-essays

'Hoe verandert corona het werken in de zorg?' is het thema van een reeks FWG-essays, geschreven tijdens de coronapandemie.
Lees verder

HR Trendmonitor Zorg

Bent u op zoek naar een specifieke editie van de HR Trendmonitor Zorg? U kunt de uitgaven van 2018, 2016 en 2014 nog downloaden als PDF.
Lees verder

Trendrapport 2017 en eerder

Bent u benieuwd naar al onze trendrapporten? U kunt de uitgaven van 2017, 2015, 2014, 2013, 2011, 2010 en 2009 nog downloaden als pdf.
Lees verder

Caribisch Trendrapport

'Monitor op ontwikkelingen in de zorg'. Dit FWG Trendrapport uit 2013 beschrijft de ontwikkelingen in de zorg op de eilanden Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Curaçao, Aruba en Sint Maarten.
Lees verder

Whitepaper SPP

'Hoe eet je een olifant?' Deze whitepaper onderzoekt wie strategische personeelsplanning toepast en hoe. Is het tijd voor een nieuwe benadering?
Lees verder

Whitepaper Zelfsturing

'Loslaten is niet hetzelfde als laten vallen'. Hoe gaan organisaties van start met zelfsturing en wat zijn de ervaringen en opvallende resultaten?
Lees verder

FWG Themadossier #1.

'Intersectorale innovatie'. Samen onbegrensd innoveren, dat is het uitgangspunt van dit eerste themadossier van FWG (2012). Laat u inspireren door vruchtbare samenwerkingen en verrassende innovaties.
Lees verder

FWG Themadossier #2

'Strategische personeelsplanning'. Het tweede FWG themadossier (2012) gaat over Strategische Personeelsplanning. Laat u inspireren door bevlogen sprekers, praktische tools en goede voorbeelden.
Lees verder