Publicaties

De uitkomsten van ons doorlopende onderzoek naar trends en ontwikkelingen in de zorg publiceren we regelmatig in trendrapporten, HR trendmonitors, whitepapers en (digitale) themadossiers. Zie hieronder voor de diverse uitgaves.

 

Brancheboekjes

In aanvulling op het trendrapport 'De zorg, ongelijk voor iedereen'hebben we voor iedere branche een apart boekje samengesteld uit de onderzoeksresultaten.
Lees verder

FWG Trendrapport 2017

'De zorg, ongelijk voor iedereen'. De beweging die in dit rapport geschetst wordt, gaat over zorg die steeds meer maatwerk is.
Lees verder

HR Trendmonitor Zorg

2016: 'En wat heeft de cliënt eraan?' In deze monitor beschrijven we ontwikkelingen in HR-management en projecteren deze naar de toekomst.
Lees verder

Whitepaper SPP

'Hoe eet je een olifant?' Deze whitepaper onderzoekt wie strategische personeelsplanning toepast en hoe. Is het tijd voor een nieuwe benadering?
Lees verder

FWG Trendrapport 2015

'De zorg ontregelt'. In dit zesde FWG Trendrapport beschrijven we dat de zorg streeft naar een nieuw systeem waarin cliëntgerichtheid, betekenisgeving en het ‘gewone leven’ centraal staan.
Lees verder

Whitepaper Zelfsturing

'Loslaten is niet hetzelfde als laten vallen'. Hoe gaan organisaties van start met zelfsturing en wat zijn de ervaringen en opvallende resultaten?
Lees verder

HR Trendmonitor Zorg

2014: 'LiNK, over de rol van HR-management in de zorg'. U leest over HRM, het complexe krachtenveld en de vier thema’s die de agenda van de HR-manager bepalen.
Lees verder

Caribisch Trendrapport

'Monitor op ontwikkelingen in de zorg'. Dit FWG Trendrapport uit 2013 beschrijft de ontwikkelingen in de zorg op de eilanden Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Curaçao, Aruba en Sint Maarten.
Lees verder

FWG Themadossier #1.

'Intersectorale innovatie'. Samen onbegrensd innoveren, dat is het uitgangspunt van dit eerste themadossier van FWG (2012). Laat u inspireren door vruchtbare samenwerkingen en verrassende innovaties.
Lees verder

FWG Themadossier #2

'Strategische personeelsplanning'. Het tweede FWG themadossier (2012) gaat over Strategische Personeelsplanning. Laat u inspireren door bevlogen sprekers, praktische tools en goede voorbeelden.
Lees verder

Trendrapport 2014 en eerder

'Zicht op zorg en functies'. Bent u benieuwd naar al onze trendrapporten? U kunt de uitgaven van 2009, 2010, 2011, 2013 en 2014 nog downloaden als pdf.
Lees verder

In aanvulling op het trendrapport heeft FWG voor iedere branche een apart boekje samengesteld. Nieuwsgierig naar de trends en ontwikkelingen in uw branche? Download het brancheboekje: https://t.co/xMgqcBsmEx

25 september organiseert FWG Progressional People hét festival van werkplezier! Hoe creëren we samen meer werkplezier in de zorg, zodat de zorg aantrekkelijk is en blijft om in te werken. Kom en ga bomvol inspiratie en nieuwe inzichten naar huis! https://t.co/Xxjh3eeK41