Rekenkundig inzicht

Blijf de toekomst een stap voor

Hoe kunnen ze in De Bilt het weer voorspellen? Door zoveel mogelijk data te verzamelen! Wind, temperatuur, neerslag, zonnestraling, luchtdruk, etc. worden continu gemeten. En aan de hand van die metingen worden analyses en voorspellingen gedaan. Met uw personeelsbestand kunt u precies hetzelfde doen. Inzicht krijgen in mogelijke verbanden en prognoses voor de toekomst maken. Alleen door vooruit te kijken, kunt u voorkomen dat (mogelijk voorspelbare) periodes van tekorten en overschotten zich herhalen.

De term strategische personeelsplanning is een containerbegrip, dat in de praktijk uiteen valt in vele aspecten. SPP heeft zowel een kwalitatieve als kwantitatieve kant. Wat betreft het rekenkundige aspect kunnen wij u ondersteunen met bijvoorbeeld:

Wilt u meer weten over de rekenkundige kant van strategische personeelsplanning?
Neem contact op met het FWG Servicepunt via 030-2669 400 of direct met senior adviseur Onno Verbaas.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder