Respect voor de zorg!

27/03/2020

De 63 medewerkers van FWG Progressional People zijn trotser dan ooit dat zij voor de zorg werken. Wat een geweldige, veerkrachtige en sterke sector is het toch. Met fantastische professionals die zich keihard inzetten om hun patiënten en cliënten zoveel mogelijk te beschermen, verzorgen en genezen. Ze staan in de frontlinie in de strijd tegen het coronavirus, maar zijn bescheiden als altijd: ‘ik doe gewoon mijn werk’. Het zijn geen mensen die zichzelf graag op een podium zetten. Maar wij vinden dat zij dat wel verdienen!

Wat voelt het goed om te zien dat er een enorme herwaardering van de zorg plaatsvindt. Er heerst een gevoel van saamhorigheid. Innovatie en creativiteit is groter dan ooit. Overbodige regels kunnen ineens heel snel geschrapt worden. En de zorg heeft meer aantrekkingskracht dan ooit! 20.000 extra paar handen hebben zich al gemeld om een bijdrage te leveren.

Ook op onze klanten, veelal HR-professionals die niet direct ‘aan het bed staan’, zijn wij trots. Ze maken onderdeel uit van een crisisteam. Ze moeten snel schakelen; zorgen dat alle verschuivingen die nu plaatsvinden organisatorisch goed geregeld worden. En bovendien de vitaliteit en het moreel van hun medewerkers (structureel) hoog houden.

Iedereen die in de zorg werkt kan floreren in zijn werk, iedereen draagt bij aan iets wezenlijks. Dat wordt nu door heel Nederland gezien en beloond met applaus, bloemen en andere attenties. Laten we er gezamenlijk voor zorgen dat het coronavirus verdwijnt, maar dat de waardering voor de zorg blijft.

Wij hebben diep respect voor de zorg!

Medewerkers van FWG Progressional People
Marijke Akerboom, Lisanne Albers, Marjan van Amstel, Peter Andriessen, Becker Awad, Chantal de Bie, Benny Bourgonje, Nicole Braham, Marleen Davelaar, Henk Dijkstra, Ilse Dijkstra, Bram de Gier, Irene van de Glind, Aryan van der Griendt, Elise Griffioen, Patrick Gros, Annefrouke Haaksema, Eveline Hadewegg Scheffer, Jurre Harsveld van der Veen, Chantal Haspels – Vendrig, Juliette Hassell, Jan Helmond, Maya Hendriksen, Liesbeth Heuts, Marieke Horjus – van Gelder, Martine van Horssen, Frank de Jager, Barbara de Jong, Monique de Jong, Koos van der Kleij, Sander Kleiweg, Hans Krikke, Femke Kromodikoro, Mireille de Kruijf, Nanette van Laarhoven, Judith Lautenslager-Bommel, Chris-Jan van Leeuwen, Cristel van Maarsseveen, Karlijn Margry, Renée van Meegeren, Ed van Meeuwen, Eric Meeuwsen, Alexandra Mulders, Betty Nagtegaal, Gerlant Oosten, Annemiek Pater, Zoé Poetsema, Frank van Riemsdijk, Carolien Rietveld – ten Broeke, Ernst Roemer, Sven Roffelsen, Jos van Rooij, Jessica van Rotterdam, Fleur Schreuders, Hermani Soerjonotokoesoemo, Sabine Uitslag, Geertje van de Ven, Onno Verbaas, Benthe Vos, Arthur Warmer, Astrid Westerbeek, Albert Wielink en Sanne Wissink – Berg

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 2

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder