‘Wat heb je nodig om te zeggen: dit was een fijne werkdag?’

De raad van bestuur van de St. Anna Zorggroep vindt werkgeluk heel belangrijk, zegt Daniëlle van Vuuren, Chief Happiness Officer. ‘Want gelukkige werknemers zorgen voor een gezonde organisatie en gelukkige patiënten en cliënten. We vonden het dan ook belangrijk om eind 2018 als een van de eerste zorgorganisaties te starten met een driejarig onderzoek van de Erasmus Universiteit naar dit onderwerp’.

Het onderzoek bracht vijf gebieden aan het licht waar de organisatie invloed op kan uitoefenen om het werkplezier te vergroten: de werk-privébalans, de inhoud van het werk, de mate van autonomie en inspraak, de relatie met de leidinggevende en de werksfeer. Daniëlle: ‘Teams kozen vervolgens zelf een gebied uit waarop ze het werkgeluk wilden vergroten. En tijdens een startdag stonden door de hele organisatie roze zeepkisten waar mensen in tien minuten goede voorbeelden konden delen Daar kwamen mooie initiatieven uit voort: zo had een medewerkster van de spoedeisende hulp goede ervaringen met zelfroosteren. Zij is daarna bij verschillende afdelingen gaan helpen om het daar op poten te zetten.’

Werkgeluk is heel persoonlijk

Daarna zijn ze de beweging om werkgeluk van onderop te vergroten blijven aanmoedigen. Daniëlle – die naast haar baan als senior adviseur marketingcommunicatie en innovatie – aangesteld is als Chief Happiness Officer, jaagt samen met de focusgroep Werkgeluk het gesprek over werkgeluk binnen de organisatie aan en biedt teams en medewerkers ondersteuning. ‘Want werkgeluk is heel persoonlijk. Het is maatwerk. Het gaat er om wat jij nodig hebt om aan het eind van de dag te kunnen zeggen: dit was een fijne werkdag.’

De eerste resultaten zijn zichtbaar. ‘We houden momenteel gesprekken met alle teams. Sommigen hebben een werkgelukplan opgesteld en houden zich hier precies aan, anderen bedenken telkens nieuwe dingen en gaan er flexibel mee om. Dat is allemaal prima natuurlijk. Als het onderwerp maar steeds meer onderdeel wordt van de dagelijkse praktijk. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er niet meer apart over werkgeluk wordt gesproken, maar dat er bij alle onderdelen van het werk vanzelfsprekend aandacht voor is. Er zijn nu teams die aangeven geen tijd te hebben om allerlei ‘werkgeluk-acties’ uit te voeren. Andere teams zeggen juist: meer aandacht voor werkgeluk scheelt ons veel tijd en energie, waardoor het werk makkelijker gaat. Dat is precies de bedoeling. Ons motto is: Bijzonder Betrokken. Dat kunnen we op deze manier voor iedereen waarmaken, in het ziekenhuis, in het medisch sportgezondheidscentrum én in de woonzorgcentra.’

Medio 2019 interviewden we Daniëlle samen met de toenmalig Chief Happiness Officer bij St. Anna, Paul Raaijmakers (inmiddels werkzaam bij een andere zorgorganisatie).

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 2

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder