Strategische personeelsplanning

Wat doet u ermee?

Strategische personeelsplanning (SPP) wordt meestal geassocieerd met cijfers. Maar SPP is meer dan dat. Niet alleen doorrekenen wat je nodig hebt, maar ook de organisatie toekomstbestendig inrichten en medewerkers begeleiden. Elke branche heeft zijn eigen dynamiek en personeelsvraagstukken. In de cure vragen de KiPZ-gelden en de focus op employability om een weloverwogen strategisch personeelsplan. In de care proberen organisaties de juiste keuzes te maken in tijden van kortingen en veranderende financieringsstromen. Hoe pareert u de waan van de dag en creëert u de juiste mix van medewerkers voor het juiste moment, nu en in de toekomst?

In onze whitepaper ‘Hoe eet je een olifant?’ pleitten we voor een behapbare benadering van strategische personeelsplanning in de zorg. Hoe? Focus op de onderdelen die voor de organisatie op dit moment van belang zijn. En maak SPP, met aandacht voor talenten en competenties, bespreekbaar.

Waarmee kunnen wij u ondersteunen:

  • Een quickscan strategische personeelsplanning. Wat kan SPP voor uw organisatie betekenen en hoe gaat u ermee van start?
  • Een trendsessie. Krijg inzicht in trends en ontwikkelingen en wat die betekenen voor (vak)kennis, vaardigheden en het werken van morgen.
  • Arbeidsmarktonderzoek. Ontwikkelingen in en rond uw organisatie in kaart (inclusief een analyse van de regionale arbeidsmarkt) en het effect op de (gewenste) personele bezetting.
  • Met behulp van ons prognosemodel strategiescenario’s vertalen naar functies en formatie.
  • Een toekomstversie van de beschrijving van uw (belangrijkste) functies. Voor ziekenhuizen beschreven we bijvoorbeeld in overleg met klankbordgroepen de functies uit het primaire proces ‘anno 2025’.
  • Medewerkers toekomstbestendig ontwikkelen, onder andere met behulp van competentiescans en talentontwikkeling.
  • Verbeteren mobiliteit en employability, met eventueel aandacht voor de regionale arbeidsmarkt.
  • Tools zoals Xelf, om mensen te ontwikkelen in een snel veranderend zorglandschap.

Wilt u verder praten over SPP binnen uw organisatie?
Neem contact op met het FWG Servicepunt via 030-2669 400 of direct met senior adviseur Aryan van der Griendt.

word een ‘master of spp’!

Kent u de basis van SPP wel en heeft u behoefte aan waardevolle verdieping? De masterclass ‘Masters of SPP’ is bedoeld voor HR-managers en (strategisch) HR-adviseurs, die op zoek zijn naar een dieper begrip en meer strategische toepassing van SPP.

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder